BM - Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Szervezetünk hírei
Tűzvizsgálati szakértői továbbképzés Balatonföldváron
2019. május 15. 17:40
Tűzvizsgálati szakértői továbbképzés Balatonföldváron Tűzvizsgálati szakértői továbbképzést tartott május 15-én Balatonföldváron a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A szakmai továbbképzésen a szendvicspanel szerkezetű épületekkel kapcsolatos tűzvizsgálati ismereteket kaptak a tűzvizsgálati és tűzvédelmi szakértők, konkrét esetek bemutatásával kiegészítve.
A vonatkozó jogszabály szerint a tűzvédelmi szakértői tevékenység feltétele, hogy a tűzvédelmi szakértők a továbbképzési időszakban tűzvédelmi szakértői továbbképzésen vegyenek részt, amelynek megszervezéséről a katasztrófavédelmi főigazgatóság gondoskodik. A szakértőknek ezúttal is lehetőségük volt a tűzvizsgálattal kapcsolatban felmerült kérdéseik, értelmezési problémáik tisztázására.
 
Dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő megnyitójában ismertette a tűzvizsgálati szakértői továbbképzés menetét, majd tájékoztatta a jelenlévőket a várható előadásokról és a szervezeti változásokról. A nyitó előadást követően Pálinkás Csilla tű. százados a tűzvédelmi szakértői tevékenységgel összefüggő aktualitásokról tájékoztatta a hallgatóságot. Az előadások sorát Fentor László tű. alezredes, országos tűzvizsgáló folytatta, aki a tűzvizsgálati tevékenységgel összefüggő eljárási szabályok változásait ismertette a szakértőkkel.
 
Az ÉMI Nonprofit Kft. részéről Tóth Péter főmérnök tartott előadást a szendvicspanel szerkezetek tűzvédelmi teljesítményének meghatározásáról, és a tűzvédelmi vizsgáló laboratórium vizsgálati módszereiről. A Kingspan Kft. képviseletében Kiss Attila műszaki vezető a szendvicspanel épületszerkezetek tűzvédelmi kérdéseivel kapcsolatos kérdésekre adott választ, gyakorlati példákat felvonultatva. Előadása végén az építési termékmintákat ismertette a résztvevőkkel.
 
A továbbiakban Heizler György ny. tű. ezredes a szendvicspaneleken végzett égetési kísérleteket mutatott be, valamint a különböző töltetű elemek égetésének eredményeit szemléltette. A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálatától érkezett Csicsely János tű. őrnagy a tűzeseteket követő tűzvizsgálatról tartott tájékoztatót.
 
A képzésen egy konkrét tűzeseten keresztül Fentor László tű. alezredes bemutatta a tűzvizsgálati eljárás menetét. A nap utolsó előadását Borsos Tibor tűzvizsgálati szakértő tartotta.
 
Fotó: Pálinkás Csilla tű.szds. Fentor László tű. alezredes

Kapcsolódó képek:
Tűzvizsgálati szakértői továbbképzés Balatonföldváron Tűzvizsgálati szakértői továbbképzés Balatonföldváron Tűzvizsgálati szakértői továbbképzés Balatonföldváron
További képek a galériában