BM - Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Szervezetünk hírei
Új eszközöket kapott az Országos Tűzmegelőzési Bizottság
2019. július 10. 16:09
Új eszközöket kapott az Országos Tűzmegelőzési Bizottság Négymillió forint értékben vett át tűzvédelmi ismeretek terjesztését segítő felszereléseket a Generali a Biztonságért Alapítvány képviselőjétől a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese július tizedikén.
A kilenc, egyenként tizenöt literes puttonyfecskendőt, a tíz, darabonként hétliteres, gyermek háti puttonyfecskendőt, a gázzal működő tűzoltótrénert, a két, olajjal működő tűztálcát, valamint a rendezvénysátrat Horváth Gergely, a Generali Biztosító Zrt. pénzügyi területért felelős vezérigazgató-helyettese adta át a főigazgatóságon. Köszöntőjében elmondta, örömmel támogatják az Országos Tűzmegelőzési Bizottság munkáját, hiszen a cég nagy hangsúlyt fektet a kármegelőzésre, és a társadalmi felelősségvállalás jegyében kiveszi részét a biztonságtudatosság javításából. Horváth Gergely hozzátette, ennek a tudatosságnak az erősítése, az, hogy a lakosság tisztában legyen a kockázatokkal, jelentős szerepet játszik a károk megelőzésében. Elmondta, tavaly a vállalat nagyjából ezerháromszáz tűzkárt rendezett, összesen több mint hat és félmilliárd forintot fordítva erre.
 
Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság ügyvezetője, dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő emlékeztetett arra, 2012-es megalakulása óta a bizottság égisze alatt a katasztrófavédelem munkatársai évente nagyjából kétezer-ötszáz kisebb-nagyobb rendezvényen vesznek részt, ahol széles körű tájékoztató munkát végeznek. A főfelügyelő szót ejtett a kommunikációs kampányokról, és arról, hogy a területi tűzmegelőzési bizottságok is kiterjedt munkát végeznek. Bérczi László elmondta, az OTB évek óta jut az alapítványnak köszönhetően szakfelszerelésekhez, különböző eszközökhöz, tűzvizsgálói járművekhez. Az elmúlt esztendőben pedig négymilliós támogatást nyert a pályázaton, az ebből beszerzett eszközöket adják most át. A tábornok beszélt arról is, hogy a tálcatűz-szimulátorok, oltóeszközök segítségével a kollégák könnyebben tudják majd megmutatni a tűzoltás mibenlétét az érdeklődőknek.
 
A köszöntőket követően a vezérigazgató-helyettes átadta a felszereléseket Erdélyi Krisztián tű. dandártábornoknak, az országos katasztrófavédelmi főigazgató helyettesének. A tábornok köszönetet mondott az alapítványnak az elmúlt években nyújtott támogatásért. Hangsúlyozta, fontos cél, hogy minél jobban csökkenjen a kárral járó esetek, illetve az emberéletet követelő események száma, e cél elérését is támogatják a most kapott demonstrációs eszközök. A főigazgató-helyettes reményét fejezte ki, hogy a Generálival a jövőben is folytatódik a közös munka, az együttgondolkodás.
 
Mindezek után a résztvevők a BM OKF udvarán a gyakorlatban, működés közben is megtekinthették a felszereléseket. Ebben Juhász Márton (4,5 éves) önkéntes tűzoltó volt a felnőttek segítségére. Az ifjú kollégának nemcsak az édesapja, hanem a nagypapája is tűzoltó, így nem csoda, ha – apai felügyelet mellett, megfelelő védőruhában – avatott kézzel oltotta a tálcatüzet előbb a nagy puttonyfecskendővel, majd a kifejezetten gyermekeknek való hátival is. A sikeres oltást követően a főigazgató-helyettes és az országos tűzoltósági főfelügyelő kíséretében Horváth Gergely tüzetesen megszemlélte a korábban említett tűzvizsgálói járműveket, azok felszereléseit.
 
 
Fotó: Szőke Péter BM OKF

Kapcsolódó képek:
Új eszközöket kapott az Országos Tűzmegelőzési Bizottság Új eszközöket kapott az Országos Tűzmegelőzési Bizottság Új eszközöket kapott az Országos Tűzmegelőzési Bizottság
További képek a galériában