BM - Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Hírek
Több mint négyszáz gyerek előtt nyílt meg a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ
2019. szeptember 19. 11:53

Nyílt napra invitálta a katasztrófavédelem iránt érdeklődő fiatalokat a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ szeptember 19-én. Budapesten, a Laktanya utcában forgószínpadszerűen követték egymást az izgalmasabbnál izgalmasabb események, amelyek a szervezet tevékenységének egy-egy kis szeletével ismertették meg a tanulókat. Az oktatási központ nyílt napjának legnépszerűbb állomása a roncsvágási, műszaki mentési bemutató volt.

Nehéz terepen tekertek Nehéz terepen tekertek
2019. szeptember 18. 16:12

Sem az erős szél, sem a homokos, süppedős talaj nem tántorította el azt a huszonhárom versenyzőt, aki nevezett és elindult a III. Országos Terepkerékpár-versenyen szeptember 18-án Komárom-Esztergom megyében.

Ég és föld között a HunorÉg és föld között a Hunor
2019. szeptember 18. 16:11

A Kőröshegyi völgyhídon gyakorolta kötéltechnikai tudását a HUNOR versenycsapata. Szeptember 18-án délelőtt azért zárták le a híd egyik forgalmi sávját, hogy a nemzetközi versenyre készülő csapat biztonságos körülmények között készülhessen. A HUNOR és a felkészülést támogató TEK csapata a gyakorlat előtti reggeli órákban már csak attól tartott, hogy nem csillapodik az erős szél.

Őszi ülését tartotta a Kirendeltségvezetők Fóruma Őszi ülését tartotta a Kirendeltségvezetők Fóruma
2019. szeptember 18. 14:17

A szeptember tizennyolcadiki találkozón egyebek mellett az önkéntes mentőszervezetek első országos versenyének előkészületeiről, az önkéntes és önkormányzati tűzoltóságok támogatásáról, az Országos Tűzvédelmi Szabályzat változásáról, illetve a nyári és szeptemberi viharok okozta károk kezeléséről esett szó.

„Tanultunk és tanítottunk” – befejeződött az IRONORE2019 gyakorlat„Tanultunk és tanítottunk” – befejeződött az IRONORE2019 gyakorlat
2019. szeptember 16. 12:55

Hazaérkezett az IRONORE2019 nemzetközi gyakorlatról a HUSZÁR önkéntes mentőszervezet. Szeptember 15-én, a táborhelyek elbontása után köszöntek el egymástól az önkéntesek, akik öt napot töltöttek együtt az ausztriai Eisenerzben, ahol egy feltételezett földrengés túlélői után kutattak. A nemzetközi szintű gyakorlaton nemcsak a feladat volt közös, hanem az élmény és a siker is.

Négyszáztíz millió forint a kritikusinfrastruktúra-védelemreNégyszáztíz millió forint a kritikusinfrastruktúra-védelemre
2019. szeptember 16. 09:12

Európai uniós forrásból bővült a katasztrófavédelem eszköz- és járműparkja. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Széchenyi 2020 program keretén belül korszerű, speciális bevetési egységeket szerzett be. Az új eszközök és járművek az eddiginél is gyorsabb reagálást tesznek lehetővé, a kritikus infrastruktúrákat érintő események esetén csökken a beavatkozási idő. A fejlesztés eredményeként a kritikusinfrastruktúra-védelem mennyiségi és minőségi változáson megy keresztül.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság a Nagy SportágválasztónAz Országos Tűzmegelőzési Bizottság a Nagy Sportágválasztón
2019. szeptember 13. 14:24

Jubileumát ünnepli a Nagy Sportágválasztó. A félévszázados rendezvénynek most már visszatérő vendége a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Tűzmegelőzési Bizottsága (OTB), amely igazi kuriózum a megjelentek sorában. A bizottság a szeptember 13-án megnyitott, kétnapos programon füstsátorral, valódi tűzoltási lehetőséggel, tűzoltó-felszerelések kipróbálásával kelti fel a gyerekek figyelmét a szakma iránt, valamint tűzmegelőzéssel foglalkozó ismertető kisfilmekkel, szóróanyagokkal és kvízjátékokkal is várja az érdeklődőket a Merkapt Sportközpontban.

Elhunyt Nagy Lajos nyugállományú tűzoltó főtörzsőrmesterElhunyt Nagy Lajos nyugállományú tűzoltó főtörzsőrmester
2019. szeptember 13. 10:02

Az egykori BM Tűzoltóság Központi Javítóüzemének néhai munkatársát polgári szertartás szerint szeptember 19-én búcsúztatják.