BM - Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Hírek
Pályaorientáció a katasztrófavédelemben – kritériumok és módszerekPályaorientáció a katasztrófavédelemben – kritériumok és módszerek
2019. november 12. 16:39

A fenti címmel rendeztek nemzetközi tudományos konferenciát november tizenkettedikén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ által szervezett rendezvényen hazai és külföldi példákon keresztül ismerhette meg a hallgatóság azokat a módszereket, amelyeket a különböző szervezetek személyi állományuk gyarapítása, megtartása, az utánpótlás biztosítása érdekében alkalmaznak.

Aktualitásokról az önkénteseknekAktualitásokról az önkénteseknek
2019. november 11. 14:49

Az önkormányzati, a létesítményi tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek tevékenységével kapcsolatos szabályzókról, aktuális és soron következő feladatokról zajlik felkészítés november 11-12-én a különböző tűzoltóságok vezetői és képviselői számára. Hétfőn az önkéntes egyesületek képviselői kaptak tájékoztatást a napelemek jelenlétében történő, illetve a gázüzemű járművekkel kapcsolatos beavatkozásokról.

Ülésezett a Tűzoltóparancsnokok TanácsaÜlésezett a Tűzoltóparancsnokok Tanácsa
2019. november 08. 13:26

Az elmúlt hónapokban összegyűlt információk, aktualitások és a közeljövőben várható változások témái kerültek a Tűzoltóparancsnokok Tanácsa november 8-i fórumának asztalára. A tanácskozáson egyebek mellett szó esett arról, hogy miként támogatják a különböző szakmai megméretések az elköteleződést és a szakmai tapasztalatok bővítését.

Kommunikációs ismereteket tanultak a tűzvizsgálók Kommunikációs ismereteket tanultak a tűzvizsgálók
2019. november 08. 13:09

Nyolcadik alkalommal szervezte meg a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium a tűzvizsgálók egyhetes, kommunikációs képzését. A területi szervek tizennégy tűzvizsgálója vett részt a felkészítésen, amelyet az országos tűzoltósági főfelügyelőség és az oktatásigazgatási és kiképzési főosztály készített elő. A képzésen az vehetett részt, aki elvégezte a tűzvizsgálók alaptanfolyamát és a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Dunakeszi Oktatási Központjában a tűzeseti helyszínelői képzést.

Átadták a katasztrófavédelem új logisztikai raktárátÁtadták a katasztrófavédelem új logisztikai raktárát
2019. november 07. 16:53

Csaknem kétszázmillió forintos uniós beruházás keretében készült el Budapest tizenhetedik kerületében a katasztrófavédelem új központi raktára. A nyolcszáz négyzetméteres, a kor követelményeinek megfelelő építményben egyebek mellett az árvízvédelemhez szükséges készleteket tárolják majd.

Horvát szakmai delegáció a főigazgatóságonHorvát szakmai delegáció a főigazgatóságon
2019. november 07. 16:16

Hétfős szakmai küldöttség látogatott november 7-én Horvátországból a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságra. A szomszédos ország szakemberei a Magyar-Horvát Katasztrófavédelmi Állandó Vegyes Bizottság tizenhatodik ülésére érkeztek hazánkba.

Azerbajdzsánban gyakorlatozik a HUNORAzerbajdzsánban gyakorlatozik a HUNOR
2019. november 07. 15:22

A HUNOR ezúttal Bakuban képviseli hazánkat, a mentőszervezet négy tagja ugyanis az azeri fővárosban, egy földrengés következményeinek felszámolására alapozó nemzetközi gyakorlaton vesz részt november 4. és 8. között.

Vasúti kocsik lángoltak a pályaudvaronVasúti kocsik lángoltak a pályaudvaron
2019. november 06. 15:39

Három személyszállító vasúti kocsiból és egy mozdonyból álló szerelvény két kocsija is égett, mert egy utas gyújtogatott. Két utas kivételével mindenki a mozdony mögötti vasúti kocsiba menekült, két ember azonban az égő második kocsiban ragadt, őket tűzoltók mentették ki. Szerencsére ez csak egy gyakorlat volt, amelyet Pécsett, a Pécsbánya-Rendező pályaudvar területén tartott a katasztrófavédelem és MÁV Zrt november 6-án.