BM - Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Hírek
Jövő vasárnap ismét megnyílnak a szertárkapukJövő vasárnap ismét megnyílnak a szertárkapuk
2018. május 18. 11:12

Gyereknapon, azaz május huszonhetedikén az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája várja a látogatókat. Országszerte délelőtt tíz és délután négy között fogadják a laktanyák a gyerekeket, családokat, az érdeklődők betekintést nyerhetnek a tűzoltók életébe.

Gyakorlaton a közszolgálati egyetem hallgatóiGyakorlaton a közszolgálati egyetem hallgatói
2018. május 17. 17:09

Operatív katasztrófavédelmi feladatokat gyakorolhattak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének katasztrófavédelmi alapszakos, első- és másodéves, nappali munkarendben tanuló hallgatói a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A négynapos képzésen résztvevők átfogó ismereteket szereztek a szervezet működéséről, valamint szakmai és gyakorlati oktatásban részesültek.

Tűzvizsgálók és a műveletelemzést végzők továbbképzéseTűzvizsgálók és a műveletelemzést végzők továbbképzése
2018. május 17. 07:43

Az országos tűzvizsgálók, a tűzvizsgálatot végzők és a tűzoltósági főfelügyelők részére tartott továbbképzést május 15. és 16. között a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Tűzoltósági Főfelügyelősége. A kétnapos kurzust a tűzvizsgálati és műveletelemzési tevékenység hatékonyabbá tétele érdekében tartották.

Hagyomány és innováció – a katasztrófavédelem az első állami karrierexpónHagyomány és innováció – a katasztrófavédelem az első állami karrierexpón
2018. május 16. 16:05

Több mint kétezer állásajánlattal, az elhelyezkedéshez szükséges információdömpinggel, kerekasztal-beszélgetésekkel és karrier-tanácsadással várta szerdán egész nap az érdeklődőket az I. Állami Karrierexpó. A budapesti Magyar Vasúttörténeti Park már a program hivatalos megnyitója előtt zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel, a katasztrófavédelem standja előtt egymást váltották a rendvédelmi pálya iránt érdeklődők.

A tűzoltósági szakterület aktualitásairól tanácskoztakA tűzoltósági szakterület aktualitásairól tanácskoztak
2018. május 16. 07:51

Balatonföldváron tartotta meg első féléves továbbképzését az országos tűzoltósági főfelügyelőség az általa felügyelt szakterület képviselőinek. A kétnapos szakmai tanácskozás egy részén az országos erdőtűzoltási csoport tagjai is részt vettek.

Lendület van Lendület van
2018. május 15. 13:22

E mottó jegyében tartják meg idén május 15–18. között az Ipar napjai kiállítást a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A kiállítás és a hozzá kapcsolódó szakmai konferencia központi témái között sok más mellett az energetika, a digitalizálás, a kiber-fizikai rendszerek és az ipari IT hálózatok jövője szerepel. A kiállításon a katasztrófavédelmet az iparbiztonsági és kéményseprőipari szakterület képviseli.

Hatósági továbbképzés a megelőzés jegyében Hatósági továbbképzés a megelőzés jegyében
2018. május 15. 11:48

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének végzős hallgatói és oktatói számára tartott továbbképzést május 14-16. között a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi szervezete.

A katasztrófavédelem az első állami karrierexpónA katasztrófavédelem az első állami karrierexpón
2018. május 14. 11:52

Május 16-án Budapesten, a Magyar Vasúttörténeti Parkban tartják az I. Állami Karrierexpót. Az állásbörzén az állami vállalatok, illetve a Belügyminisztérium szervezetei között képviselteti magát a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is.