BM - Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Hírek
Szent István ünnepén…Szent István ünnepén…
2017. augusztus 18. 13:15

Állami ünnepünk, augusztus huszadika alkalmából ünnepséget tartott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A rendezvényen elsőtiszti kinevezéseket, kerek évfordulós születésnapi ajándéktárgyakat, elismeréseket adtak át.

Ünnepség a BelügyminisztériumbanÜnnepség a Belügyminisztériumban
2017. augusztus 17. 14:29

Állami ünnepünk, augusztus 20. alkalmából Kontrát Károly miniszterhelyettes, a tárca parlamenti államtitkára elismeréseket adott át a Belügyminisztériumban megtartott ünnepségen.

Augusztus 20-án is első a biztonságAugusztus 20-án is első a biztonság
2017. augusztus 16. 13:49

Államalapító Szent István ünnepén országszerte több mint százötven olyan tűzijátékot terveznek, amelynek megtartása engedélyhez kötött. A tűzoltók nemcsak a rendezvények előzetes tervét, hanem a pirotechnikai eszközök biztonságos telepítését, a biztonsági távolság betartását és a menekülési útvonalakat is ellenőrzik.

Az ünnep hetén is gyérítik a szúnyogokatAz ünnep hetén is gyérítik a szúnyogokat
2017. augusztus 14. 12:20

A június elseje óta tartó központi szúnyoggyérítési program keretén belül eddig összesen 618 ezer hektáron végeztek szúnyoggyérítést a szakemberek. Amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi, ezen a héten mintegy 95 ezer hektáron lépnek fel a vérszívók ellen.

Folyamatos fejlesztések a kéményseprés területénFolyamatos fejlesztések a kéményseprés területén
2017. augusztus 10. 12:23

A közelmúltban a katasztrófavédelem bővítette a kéményseprői közszolgáltatáshoz szükséges eszközparkját. Erre azért volt szükség, mert az egy évvel ezelőtti induláshoz képest jelentősen bővült azon települések köre, amelyeken a katasztrófavédelem kéményseprői végzik a lakossági sormunkát. Miközben a feladat átvételekor, 2016. július elsején 15 megye 1835 településén összesen 1 millió 800 ezer kémény került a katasztrófavédelem illetékességébe, addig 2017. augusztus elején már 17 megye 2582 településének összesen körülbelül 2 millió 700 ezer kéményét ellenőrzik és tisztítják a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervénél dolgozó kéményseprők.

A katasztrófavédelem ápolja hősei emlékét
2017. augusztus 09. 12:48

A tegnapi napon volt tizenegy éve annak, hogy a műegyetemi tűzben három tűzoltó meghalt. A tragédiában érintett családok évekkel ezelőtt azt kérték a katasztrófavédelemtől, hogy ne szervezzen augusztus 8-ára látványos megemlékezést, mert nem szeretnék, ha évenkénti megemlékezéssel újra és újra feltépnék a veszteség okozta sebeiket. Ezt a kérésüket hétfőn ismételten megerősítették.

Kritikusinfrastruktúra-védelmi bevetési egységek rendszerbe állítása
2017. augusztus 09. 11:33

A projekt célja speciális és korszerű bevetési egységek létrehozása. A kritikusinfrastruktúra-védelmi bevetési egységek rendszerbe állásával egy egységes, a vezetői döntéshozatalt támogató, komplex ellenőrzések lebonyolítását segítő, valamint a megelőző hatósági munkát, továbbá az események gyors és hatékony kezelését támogató rendszer valósulhat meg.

Pótolják a hőség miatt elmaradt kezeléseketPótolják a hőség miatt elmaradt kezeléseket
2017. augusztus 07. 14:43

A katasztrófavédelem által irányított szúnyoggyérítési program során eddig 547 ezer hektáron permeteztek a szakemberek. A június elseje óta tartó program már több mint kilencszáz települést érintett. Amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi, ezen a héten 233 településen, összesen 73 ezer hektáron lépnek fel a vérszívók ellen.