BM - Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Hírek
Értékteremtő gyakorlat BaskónÉrtékteremtő gyakorlat Baskón
2018. március 23. 14:18

Az országos árvízvédelmi felkészülés részeként március 23-án nagyszabású terepgyakorlatot tartott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Baskó településen.

Több mint kétezer vasúti járművet ellenőriztek két nap alattTöbb mint kétezer vasúti járművet ellenőriztek két nap alatt
2018. március 23. 07:46

Március 20. és 21. között tartotta meg kétnapos vasúti ellenőrzési akcióját a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Szakmai konferencia a biztonság jegyébenSzakmai konferencia a biztonság jegyében
2018. március 22. 15:58

Széles körű szakmai összefogással rendezték meg március huszonkettedikén a jubileumi, X. Országos Kéménykonferenciát Kecskeméten. A találkozón az aktualitások kerültek terítékre: az előadók ismertették az átalakult kéményseprőipari tevékenységet, a kéményseprő gyakorlatot és tapasztalatokat, a tüzelőberendezések fejlődését, és kiemelten foglalkoztak a szén-monoxid okozta balesetekkel, illetve a környezetet kímélő, megfelelő tüzelőberendezésekkel is.

Modern programok támogatják a műveletirányítók döntéseitModern programok támogatják a műveletirányítók döntéseit
2018. március 22. 14:55

A műveletirányítást támogató új programokról, eszközökről és lehetőségekről, valamint a beavatkozások kezelésének tapasztalatairól volt szó a megyei főügyeleti osztályvezetők és ügyeletvezetők továbbképzésén március huszonkettedikén, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

Újabb elemekkel bővül a HUNOR eszköztára Újabb elemekkel bővül a HUNOR eszköztára
2018. március 22. 13:23

Egynapos gyakorlati felkészítésen vett részt a HUNOR Mentőszervezet tizenhat tagja, akik az úgynevezett erőstámaszkészlet használatát gyakorolták. A nemzetközi mentőcsapatok városi kutatási, mentési tevékenységének egyik alapvető része a romosodott épületekből, azok alól való mentés. A központi rendeltetésű hivatásos mentőszervezet tagjai március huszonkettedikén egy olyan új alátámasztó eszköz biztonságos használatát gyakorolták, amelyet a csapat a személyi és beavatkozó felszerelések beszerzésére vonatkozó KEHOP 1.6.0 projekt keretein belül tudott beszerezni.

Alapos képzés, szakmai tudás és sikeres vizsgaAlapos képzés, szakmai tudás és sikeres vizsga
2018. március 22. 07:53

Írásbeli és szóbeli vizsgát tett március 21-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon az a huszonhárom katasztrófavédelmi szakember, akik február 19-én kezdték meg a veszélyes áruk közúti szállításának ellenőrzésével kapcsolatos képzést.

Másodszor is hatósági kerekasztalMásodszor is hatósági kerekasztal
2018. március 21. 16:07

Mintegy húsz szakmai szövetség és egyesület, a kamarák és a társhatóságok vezetői is részt vettek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által megszervezett tavaszi hatósági kerekasztalülésen. A március 21-én megtartott rendezvényen egyebek mellett a termelő-, kiszolgáló- és ellátórendszerek biztonságos működésének kérdése állt a fókuszban.

Idén is pályázhatnak az önkéntes mentőszervezetekIdén is pályázhatnak az önkéntes mentőszervezetek
2018. március 21. 12:53

A központi költségvetésben a tavalyinál százmillióval több, összesen hétszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből az összegből hatszázmillió forintra az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmillióra pedig a mentőszervezetek pályázhatnak. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a mai napon meghirdette az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó működési költségek finanszírozására, műszaki-technikai, védőruházattal való ellátásuk támogatására, valamint a mentőszervezetek tagjainak oktatására és vizsgáztatásának elősegítésére szóló pályázatát.