BM - Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Hírek
Elégedettek a kéményseprés ügyintézésével az ügyfelekElégedettek a kéményseprés ügyintézésével az ügyfelek
2019. július 18. 16:02

A legfrissebb piackutatás eredményei szerint ismét jól vizsgáztak a katasztrófavédelem ügyfélszolgálati dolgozói és a megyei kirendeltségek munkatársai. A júniusban végzett második telefonos piackutatást a kéményseprőipari tevékenységet ellátó igazgatóhelyettesi szervezet ügyfeleinek körében végezték, a kutatás a telefonos ügyintézéssel kapcsolatos elégedettséget vizsgálta.

Előttük az élet, a rendvédelemmel ismerkednek a táborozó fiatalokElőttük az élet, a rendvédelemmel ismerkednek a táborozó fiatalok
2019. július 16. 15:28

A rendvédelmi szervekkel ismerkednek a hét folyamán azok a fiatalok, akik július 16-án a repülőtéri hivatásos tűzoltó-parancsnokságra látogattak el. A nehéz körülmények között élő tizenévesek a Belügyminisztérium által szervezett tábor vendégszeretetét élvezik. A tábor célja az, hogy kedvet csináljon a tanulóknak ahhoz, hogy rendvédelmi pályát, egy életre szóló hivatást válasszanak.

Tanulmányúton LengyelországbanTanulmányúton Lengyelországban
2019. július 15. 15:54

Remek alkalom volt a tapasztalatcserére az a többnapos szakmai út, amelyen három főügyeletes vehetett részt a napokban. A lengyel segélyhívó- és fogadórendszer hasonló felépítésű, mint a magyar, a segélyhívásokra történő gyors reagálás kiemelt ügy mindkét országban.

Több mint százezer hektáron gyérítik a vérszívókatTöbb mint százezer hektáron gyérítik a vérszívókat
2019. július 15. 12:25

Az elmúlt hetekben minden eddiginél intenzívebb védekezés zajlott a szúnyogok ellen. Számos olyan területen volt beavatkozás, ahol a korábbi években nem volt jelentős szúnyogártalom. A múlt héten Budapesten és 396 település belterületén, összesen 123 ezer hektáron léptek fel a szakemberek a vérszívók ellen. A Duna mentén további kezeléseket végeztek a Szigetközben, Dunaújváros, Baja és Mohács térségében. Folytatódott a gyérítés Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád és Hajdú-Bihar megyében, valamint a csornai régióban, Székesfehérváron, Sopronban és a környező településeken, illetve a Tisza-tónál és a Balatonnál.

Földrengés volt Biatorbágy közelében
2019. július 13. 15:26

Nem érkezett lakossági bejelentés a katasztrófavédelem ügyeletére.

Csaknem nyolcvan újonnan kiképzett tűzoltó kezdi meg szolgálatátCsaknem nyolcvan újonnan kiképzett tűzoltó kezdi meg szolgálatát
2019. július 12. 12:48

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon hetvenkilenc, frissen végzett tűzoltó esküdött föl a hivatására. A kibocsátó ünnepségen hét duplafülkés, erdőtűz oltására alkalmas vízszállító és egy oktatási célokat szolgáló katasztrófavédelmi mobil labor jármű is rendszerbe állt. A katasztrófavédelmi mobil labor oktatójárművének beszerzése része a KEHOP 1.6.0-15-2016-00008 azonosítószámú, „Magasabb szintű iparbiztonsági beavatkozások kapacitásfejlesztése” elnevezésű európai uniós projektnek.

Új eszközöket kapott az Országos Tűzmegelőzési BizottságÚj eszközöket kapott az Országos Tűzmegelőzési Bizottság
2019. július 10. 16:09

Négymillió forint értékben vett át tűzvédelmi ismeretek terjesztését segítő felszereléseket a Generali a Biztonságért Alapítvány képviselőjétől a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese július tizedikén.

Biztonságban a fesztiválokon isBiztonságban a fesztiválokon is
2019. július 10. 13:51

A szabadtéri rendezvények és fesztiválok megrendezése komoly előkészületeket igényel a szervezőktől és a hatóságoktól egyaránt. A katasztrófavédelem hatósági szakemberei nemcsak ellenőrzik a rendezvényeket, hanem már a tervezési szakaszba is bekapcsolódnak azért, hogy a fesztiválozók a lehető legnagyobb biztonságban szórakozhassanak.