Lakástűzben életét vesztette egy ember

2021. január 12. 08:55

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy negyven négyzetméteres lakóház kedden reggel Bagaméron, a Petőfi Sándor utcában. A debreceni hivatásos és a létavértesi önkormányzati tűzoltók oltották el a lángokat. Az épület átvizsgálása közben az épület egyik helyiségében egy embert találtak a tűzoltók, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. A tűz keletkezési okát és körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

A legtöbb lakástüzet magukra hagyott gyertyák, hibás elektromos eszközök, vagy a túlterhelt elektromos hálózatok okozzák. Az is gyakori, hogy a fűtés, a főzés, vagy a dohányzás áll a lakástüzek hátterében.

Azokban a lakásokban, ahol van füstérzékelő, nem következik be halálos lakástűz, sőt füstmérgezés, nagyobb tűz sem jellemző az ilyen otthonokban. A füstérzékelő a tűz keletkezésének legelején jelez, amikor még van idő cselekedni. Minél hamarabb tudomást szerzünk a tűzről, annál több időnk van kimenekülni az épületből és a tűzoltókat hívni, akik így több értéket tudnak megmenteni.