Áldozatot követelt a tűz Budapesten

2023. január 03. 08:57

Kedden, hajnali fél háromkor érkezett a bejelentés a katasztrófavédelem ügyeletére, hogy kigyulladt egy családi ház Budapesten a XV. kerületben. A Kolozsvári utcában lévő ház egyik könnyűszerkezetes melléképületében keletkezett a tűz, innen terjedt át a mellette lévő családi házra

A melléképület korábban fegyverboltként működött, ezért a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. 48 tűzoltó összesen 14 járművel végezte az oltást. A házból öten kimenekültek, a sűrű füstben a tűzoltók az ablakot betörve hatoltak az épületbe, hogy kimentsenek egy még bent rekedt embert, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. A száz négyzetméteren pusztító lángokat másfél óra alatt fékezték meg a tűzoltók. A korábban fegyverboltként működő melléképületben már nem voltak fegyverek, lakásnak volt berendezve. A családi ház és a melléképület is lakhatatlanná vált, az ott élőket rokonok fogadták be. A tűz keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni. 

A tragédiák megelőzése érdekében érdemes otthonra füstérzékelőt venni. A statisztikák szerint nemcsak haláleset nem következett be, hanem füstmérgezést sem szenvedett senki azokban az épületekben ahol volt füstérzékelő.