Tűzmegelőzés az AGROmashEXPO-n

2020. január 23. 07:33

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság a magyar agrárgazdaság legjelentősebb szakmai rendezvényén is képviselteti magát.

2020. január 22-én nyitotta meg kapuit az AGROmashEXPO, amely egészen január 25-ig várja a látogatókat. A rendezvény szervezői, a kiállítók és az érdeklődők egyaránt osztoznak a mezőgazdaság iránti tiszteletben, amelynek a szabadtéri tüzek megelőzését segítő információk ismerete is elengedhetetlen része. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság (OTB) így a rendezvény teljes időtartama alatt, folyamatosan rendelkezésre áll az érdeklődők számára.

Az esetleges tűzgyújtási korlátozásokról, valamint a mezőgazdasági erő- és munkagépek, az aratás, illetve a fokozottan tűzveszélyes időszak szabályairól mindenkinek fontos előre tájékozódnia. Tisztában kell lenni azzal is, hogy minden esetben rendelkeznünk kell oltóanyaggal és kéziszerszámokkal, amelyekkel adott esetben megakadályozható a lángok továbbterjedése. A tűz eloltása után minden esetben meg kell győződni arról, hogy az már biztosan nem jelent veszélyt a környezetre. Ha tüzet észlelünk, azonnal jelentsük azt a 112-es segélyhívószámon, és a lehető legpontosabban határozzuk meg annak helyét, ezzel is támogatva a kiérkező tűzoltók munkáját.

A rendezvény látogatói a kiállított erőgépek, a látványos bemutatók és a színes programok mellett számos, tűzmegelőzéssel kapcsolatos hasznos információval térhetnek haza, egy VR szemüvegen keresztül pedig tűzvédelmi tárgyú kisfilmet is megtekinthetnek. Az OTB-t a G pavilon 502H1 standjánál találhatják meg az érdeklődők.

Fotó: BM OKF / Pálinkás Csilla tűzoltó őrnagy