Nagy volt az érdeklődés a katasztrófavédelem iránt

2020. január 27. 07:45

Január huszonötödikén megnyitotta kapuit leendő hallgatói előtt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE). Az intézmény központi nyílt napján bemutatkoztak az egyetem karai, miközben a képzésekről és az egyetemi élet más területeiről is tájékoztatták az érdeklődőket a szervezők.

A nyílt nap rektori köszöntővel, majd a kari dékánok, valamint a hallgatói önkormányzat elnökének beszédével kezdődött az oktatási központ ötszáz fős előadójában. Prof. dr.Koltay András, az egyetem rektora arra emlékeztette a leendő hallgatókat, hogy egy nagy, felelős döntés előtt állnak, majd kiemelte, hogy a közszolgálati egyetemen egyszerre van jelen a hagyomány, a modernség és a nemzetköziség.

A Katasztrófavédelmi Intézetről több előadást is meghallgathattak az érdeklődők.  Elsőként dr. habil. Vass Gyula tűzoltó ezredes, az intézet vezetője beszélt a szervezet feladatrendszeréről és az intézet képzési portfóliójáról. Kiemelte, hogy az intézet oktatási rendszerének szerkezete egységesen és magas szinten biztosítja a katasztrófavédelem és a gazdasági szereplők szakember-utánpótlását.  Ördög István tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztályának vezetője a katasztrófavédelemről, mint hivatásról beszélt, és esettanulmányokon keresztül mutatta be a szervezet szakterületeinek ismérveit. Ezután Krizsán Zoltán okl. mk. tűzoltó alezredes, a Katasztrófavédelmi Intézet oktatásszervezési osztályának vezetője ismertette a felvételivel kapcsolatos alapinformációkat és a felvételi eljárás menetét.

Az oktatási programok mellett a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltógépjárművét és katasztrófavédelmi mobil laborját is megtekinthették az érdeklődők.

 

 

Fotó: Szilágyi Dénes