A FeHoVa-n is ott van az Országos Tűzmegelőzési Bizottság

2020. február 13. 16:22

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság is részt vesz az ország vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek nemzetközi rendezvényén, a február 13-16. között látogatható FeHoVa kiállítás és vásáron.

Február 13-án nyitotta meg kapuit a FeHoVa nemzetközi kiállítás, amelyet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyitott meg. Beszédében elmondta: ahhoz, hogy a magyar vadászat, vadgazdálkodás és vadászati kultúra ismét régi fényében ragyogjon, és Magyarország vadászati nagyhatalommá válhasson, fontos lépéseket kellett tenni. Példaként említette a fegyvertörvény módosítását, az Országos Vadászkamara szerepének megszilárdítását, valamint egy több milliárd forintos vadgazdálkodási alap létrehozását.

Nagy István agrárminiszter beszédében kiemelte, hogy a kikapcsolódás mellett a vadászat és a halászat komoly szakmai, illetve gazdasági tevékenységet is jelent. A magyar vadász és horgász tradíciók mélyen gyökereznek kultúránkban, ezek a hagyományok a természet iránti alázatból, valamint az ősök tiszteletéből születnek.

A szervezőkben, a kiállítókban és az érdeklődőkben közös a természet, valamint a sport iránti tisztelet és szeretet, ehhez elengedhetetlenek azok az információk, amelyek az erdő-, valamint a szabadtéri tüzek megelőzését segítik. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság éppen ezért a rendezvény teljes időtartama alatt, folyamatosan rendelkezésre áll az érdeklődők számára.

Legtöbben a tavaszi és a nyári időszakban látogatnak ki a természetbe és töltik itt szabadidejüket, ilyenkor fontos előre tájékozódni az esetleges tűzgyújtási korlátozásokról és a fokozottan tűzveszélyes időszak szabályairól. Tisztában kell lenni azzal, hogy a meggyújtott tüzet soha nem szabad felügyelet nélkül hagyni, mindig rendelkezni kell oltóanyaggal és kéziszerszámmal, amellyel megakadályozható a lángok továbbterjedése. A tűz eloltása után minden esetben meg kell győződni arról, hogy az már biztosan nem jelent veszélyt a környezetre. Amennyiben valaki tüzet észlel a szabadban, azonnal hívja a 112-es segélyhívószámot, a lehető legpontosabban meghatározva az eset helyét, ezzel is segítve a kiérkező tűzoltók munkáját.

A rendezvényre látogatók így a kiállított trófeák, a látványos bemutatók, a szakfelszerelések és a színes programok mellett számos, a tűzmegelőzéssel kapcsolatos hasznos információval is gazdagabban térhetnek majd haza, illetve VR szemüvegen keresztül tűzvédelmi tárgyú kisfilmet is megtekinthetnek.  Az Országos Tűzmegelőzési Bizottságot az „A” pavilonban, a 311/A1. standjánál találják meg az érdeklődők.

Fotó: BM OKF OTB