Szakterületek és lehetőségek a katasztrófavédelemnél

2020. március 10. 16:16

Ötödik alkalommal rendezte meg a Fővárosi Kormányhivatal a „Tanulj SzakMát” elnevezésű Pályaorientációs és Szakképzési Börzét március 10-én, a MOM Sport- és Uszodaközpontban. A csaknem ötven kiállító és több száz képzési lehetőséget kínáló szervezet között a katasztrófavédelem is bemutatkozott az érdeklődők számára az ezerhatszáz négyzetméteres kiállításon.

A „Tanulj SzakMát!” Pályaorientációs és Szakképzési Börze célja, hogy segítséget nyújtson az új szakképzési rendszerben való eligazodásban, a megfelelő szakma kiválasztásában, vagyis abban, hogy a szakképzésben végző fiatalok és felnőttek eredményesen kapcsolódhassanak be a munka világába. 

A rendezvényre a fővárosban működő gimnáziumok és szakképző intézmények végzős diákjait, valamint regisztrált, szakképzésben részt venni szándékozó felnőtt álláskeresőket hívták meg. 

A katasztrófavédelem a börzén a három szakirány – tűzvédelem, polgári védelem és iparbiztonság – kínálta lehetőségekkel ismertette meg az érdeklődőket. Mindemellett a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban zajló alapszintű tűzoltóoktatásról, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézete által biztosított, magasabb szintű továbbtanulási lehetőségekről is tájékoztatást kaphattak az érintettek.

Az egész napos börzén interaktív panelbeszélgetésekkel is közelebb hozták a hazai képzések nyújtotta lehetőségeket a pályaválasztókhoz, így a rendvédelem részéről a katasztrófavédelem, a rendőrség és a büntetés-végrehajtás képviselői is beszéltek a résztvevőknek a hivatás fontosságáról, a továbbtanulás lehetőségeiről. 

Fotó: Szőke Péter BM OKF