Fennállásának 130. évfordulóját ünnepelték a csabrendeki önkéntesek

2020. augusztus 10. 14:52

A Veszprém megyei Csabrendek Község Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesülete augusztus nyolcadikán ünnepelte megalakulásának százharmincadik évfordulóját. A rendezvényen az önkéntes szervezetet országos és megyei elöljárók is köszöntötték.

Az ünnepi megemlékezés programját szentmise nyitotta, majd az egyesület által tíz évvel korábban felállított Szent Flórián szobornál helyezett el koszorút a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának képviseletében dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő, Dányi Béla tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató, valamint Bárány Gábor tűzoltó alezredes, az ajkai hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka. A koszorúzást követően jubileumi emlékszalagokat kötöttek a csapatzászlóra, az országos főfelügyelő mindezek után ünnepi közgyűlésen köszöntötte az önkéntes szervezetet, méltatta azt a munkát, amellyel több mint egy évszázada hatékonyan hozzájárulnak a település és szűkebb térsége mentő tűzvédelméhez. Tolmácsolta dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának köszönetét is tevékenységükért, majd átadta a főigazgató által aláírt jubileumi emléklapot. Dányi Béla megyei igazgató a tűzoltók védőszentjét, Szent Flóriánt ábrázoló szoborral köszönte meg a hivatásos tűzoltókat támogató munkát, egyben biztosította a szervezetet arról, hogy a katasztrófavédelem központi és megyei szervei elismerik, szakmailag és eszközökkel továbbra is támogatják a csabrendeki önkéntesek munkáját. Ezt követően Bérczi László tűzoltó dandártábornok jelképesen átadta a mentőszervezet pályázaton nyert VW Amarok típusú járművének indítókulcsát Csík Gábornak, az önkéntes szervezet elnökének.

A közgyűlésen a megyei tűzoltószövetség és az önkéntes szervezet elismeréseket adott át támogatóinak és a kimagasló munkát végzett tűzoltóknak. Az ünnepség zárásaként leleplezték a tűzoltószertár oldalán elhelyezett tűzoltó cégért, végül a társszervezetek és testvértelepülések vezetőivel közösen úgynevezett barátságfákat ültettek.

Fotó: Ajkai Kvk