Rangos elismerést kapott az informatikai főosztályvezető

2020. szeptember 28. 12:57

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület rangos elismerésben részesítette mások mellett Tanka László tűzoltó ezredest. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság informatikai főosztályvezetője nemcsak munkaidejét, hanem szabadidejének egy részét is a hírközlés és informatika világában tölti, ezt olyan magas szinten teszi, hogy az egyesület, amelynek hosszú idő óta oszlopos tagja, Puskás Tivadar díjjal jutalmazta.

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület hetvenéves múltra tekinthet vissza. Ez a hetven év magában foglalja a hagyományos postai szolgáltatásokkal induló kommunikációt éppúgy, mint ahogy az internetet és a média világát is.

A Puskás Tivadar díj alapításakor az volt a cél, hogy elismerjék azokat a tagokat, akik egyebek mellett a távközlés, műsorszórás, informatika, elektronika és tartalomkezelés fejlesztése terén kimagasló érdemeket szereztek, vagy az egyesületben több éven át jelentős társadalmi munkát végeztek, esetleg a hazai és határon túli szervezetek együttműködésében működtek közre.

Tanka László tűzoltó ezredes több mint tíz éve tagja a szervezetnek. Ahogy fogalmazott, számára egy hobbinak is csak akkor van értéke, ha az elköteleződéssel és energia-befektetéssel jár, emellett eredményeket hoz. Ennek a szellemében tölti munka- és szabadidejét is, ezért is érdemesülhetett mások mellett e rangos elismerésre. 

 

Fotó: Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület és Szőke Péter BM OKF