Halálos tűz is volt karácsony első napján

2020. december 26. 09:03

Több tűzhöz és közlekedési balesethez is riasztották a tűzoltókat karácsony első napján. Egy mezőberényi tűzesetben egy ember életét vesztette.

Tegnap 108 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, összesen 20 tűzesetnél és 60 műszaki mentésnél kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak. 

Tűz volt péntek este Mezőberényben, egy Budai Nagy Antal utcai családi házban. A békéscsabai, mezőberényi és szeghalmi tűzoltók vonultak a helyszínre, akik egy embert kihoztak az égő épületből, de a mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani nála. A tűzoltók eloltották az égő épületet. Keszthelyen, a Verébhegyi úton gyulladt ki egy családi ház, itt a keszthelyi és a pacsai, míg Pécsett, ahol a Búzakalász utcában égett egy lakóházzal egybeépített kazánház, a pécsi tűzoltók fékezték meg a lángokat. Pócspetriben berendezési tárgyak gyulladtak meg egy Kossuth utcai lakóház egyik szobájában, a tüzet a nyírbátori és a baktalórántházi tűzoltók oltották el. 

Péntek délelőtt karambol történt a 65-ös főúton, Som térségében. A siófoki tűzoltók feszítővágóval szabadítottak ki egy járműbe szorult embert. Az 55-ös főúton Mátételke közelében, a 4-esen Karcag és Püspökladány között sodródott árokba egy-egy autó, míg Mezőcsát közelében az M3-as autópályáról az M30-asra vezető lehajtón ütközött szalagkorlátnak egy autós. Ezeknél a baleseteknél is a tűzoltók végezték a műszaki mentést.

Karácsonykor is kétezer tűzoltó van szolgálatban ötszáz járművel. Ha ügyelünk a gyertyákra, adventi koszorúkra, fényfüzérekre, főzésre, fűtésre és a vezetésre, akkor elkerüljük a találkozót velük.