CTIF múzeumi minősítést nyert a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma

2021. március 01. 13:56

Február 26-án online ülésezett a CTIF Tűzoltóságok és CTIF Történeti, Múzeumi és Dokumentációs Bizottsága. A virtuális találkozóba tizennyolc ország képviselői kapcsolódtak be, a testület három új tagot is köszöntött.

Gerald Schimpf, a bizottság elnöke külön köszöntötte az újonnan belépő tagországok képviselőit. Oroszország, a Fehérorosz Köztársaság és Görögország csatlakozott a bizottsághoz, az új tagok az online találkozóra bemutatkozó filmekkel, tárlatvezetéssel készültek.

Az ülés nemcsak azért volt rendhagyó, mert a világhálón szerveződött, hanem azért is, mert a CTIF Magyar Nemzeti Bizottsága szervezésében hívták össze. A napirendi pontok között szó volt annak az évente megjelenő kötetnek az előkészületeiről, amelyik a tűzoltóságok és a tűzvédelem történetét mutatja be, illetve egy másik kiadványról is, amelyet a szervezet közelgő, százhuszonöt éves jubileumának tiszteletére tervez kiadni a CTIF. 

A testületi ülésen kihirdették, hogy a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma elnyerte a CTIF Múzeumi minősítését. A minősítésnek szigorú feltételrendszere van, arra előzetesen komoly pályázati dokumentációt nyújtott be a múzeum. 

Dr. Bérczi László tű. dandártábornok, a CTIF Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke megerősítette a 2020-ban elmaradt bizottsági ülésre szóló meghívást, amelyet előreláthatóan 2021 októberében Balatonföldváron tart meg a szervezet.

Fotó: Baczakó Tamás