Idén is alkotásra bíztat a katasztrófavédelem

2022. február 02. 10:15

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2022-ben immáron kilencedik alkalommal hirdeti meg alkotói pályázatát az óvodások és iskolások körében.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idén olyan alkotásokat vár, amelyeken az óvodások és az iskolások a tűzmegelőzés és a tűzvédelem fontosságát ábrázolják. Az óvodásoktól egyénileg készített szabadkézi rajzokat vagy csoportosan elkészített egyéb kézműves alkotásokat várnak, az iskolások három korcsoportban, hattól tíz éves, tizenegytől tizennégy éves, és tizenöttől tizennyolc éves korig pályázhatnak. Ők szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást küldhetnek be, de írhatnak verset vagy mesét is, esetleg számítógépes programot is készíthetnek.

A pályaműveket április 30-ig lehet benyújtani, a járványügyi helyzet alakulásától függően postán vagy e-mailen, előzetes egyeztetés után személyesen, a korcsoport és kategória-megjelöléssel az illetékes fővárosi vagy megyei katasztrófavédelmi igazgatóságokhoz.

Az országos pályázat fővédnöke dr. Góra Zoltán tű. altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke Fülep Zoltán tű. ezredes, megbízott országos tűzoltósági főfelügyelő.

A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjait 2022 júniusában Budapesten adják át. Az országos verseny győztesei és különdíjasai értékes nyereményeket kapnak. Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2022” címet, és egy valódi tűzoltó-bemutató részese is lesz. Azaz intézményükbe egy napra beköltöznek a tűzoltók, lesz füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás és tűzvédelmi oktatás is.