Márciusban is tűzvédelmi teszt

2022. március 01. 10:21

Elkészült az Országos Tűzmegelőzési Bizottság huszonegyedik online tűzvédelmi tesztje. Az év márciusi kvízében szereplő kérdések elsősorban a szabadtéri tüzek megelőzésére irányulnak.

Alig csendesedik le a tél, máris elkezdődik a szabadtéri tüzek időszaka. Január óta már több mint 2200 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat, akik nem ritkán több tíz hektáros területen küzdenek a lángokkal. Munkájukat sok esetben az erős tavaszi szél hátráltatja. Mi a teendője azoknak, akik bár nem tűzoltók, mégis szeretnék megelőzni a tüzet, vagy ha a lángok már fellobbantak, akkor védekezni igyekeznének ellene.

Egyebek mellett ezekre a helyzetekre is felkészíti az olvasót az Országos Tűzmegelőzési Bizottság legújabb interaktív tesztje, amely arra vonatkozóan is hasznos tanácsokat ad, miként segíthetjük a kárhelyszínre érkező tűzoltók munkáját. 

A tesztbe foglalt tudásanyag olyan ismereteket közöl, amelyeket időnként kifejezetten hasznos felfrissíteni, vagy gyerekeinknek továbbadni. 

A huszonegyedik tűzvédelmi teszt már elérhető!

Töltse ki korábbi tesztjeinket is!

Segítheti is munkánkat, a visszajelzések alapján megtudjuk, hogy a jövőben milyen tűzmegelőzési témákban szükséges pontosítani, bővíteni az ismereteket.