Díszoklevél a tűzmegelőzésért

2022. május 23. 16:04

A Vöröskereszt és Vörös Félhold világnapja alkalmából a Magyar Vöröskereszt díszoklevélben fejezte ki köszönetét a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottságának. A kiváló együttműködésért járó elismerést Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, megbízott országos tűzoltósági főfelügyelő, az OTB ügyvezető elnöke vehette át.

A Humanitárius Települések X. Országos Találkozójával egybekötött rendezvényen több mint százan kaptak elismerést a Magyar Vöröskeresztet segítő tevékenységükért. 

A katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága és a területi tűzmegelőzési bizottságok a tűzesetek és szén-monoxid-mérgezések megelőzése, a rászorulók tájékoztatása és biztonságának növelése terén működik együtt a Magyar Vöröskereszttel már több éve. A két szervezet korábban közösen osztott ki szén-monoxid-érzékelőket. A bizottság emellett tűzmegelőzést célzó ajándékokkal támogatta a Mikulásgyárat, az adományokat a Magyar Vöröskereszt munkatársai juttatták el a rászorulóknak. A két szervezet együttműködése a jövőben is folytatódik a lakástüzek, szén-monoxid-mérgezések és egyéb káresetek megelőzése kapcsán.

 

 

Fotó: Szőke Péter BM OKF; Szalai Csaba