Munkában az alkotói pályázat zsűrije

2022. május 24. 15:16

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság szakmai zsűrije május 24-én elbírálta az idei alkotói pályázat országos döntőjéig továbbjutott pályamunkákat. A legváltozatosabb kategóriában készült alkotások mindegyike a tűzoltói hivatást mutatta be.

Az idén kilencedik alkalommal hirdette meg a katasztrófavédelem által életre hívott Országos Tűzmegelőzési Bizottság az alkotói pályázatot. Az óvodások egyéni vagy csoportos rajzokkal, festményekkel és hasonló alkotásokkal indulhattak. Az iskolások három korcsoportban, hattól tíz, tizenegytől tizennégy, illetve tizenöttől tizennyolc éves korig pályázhattak kézműves alkotásokkal, vagy akár verssel, mesével, számítógépes programmal. Az iskolások közül volt, aki makettel, kreatív installációval, társasjátékkal, tűzzománccal, mozaikkal készült.

Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, hiszen a megyei fordulókon elért legjobb helyezések közül kellett választania. A alkotói pályázatra országszerte 4327 mű érkezett.

A nyerteseknek már nem kell sokáig várniuk, az eredményeket június 10-én hirdetik ki. A díjátadó az újpesti tűzoltólaktanya udvarán található, a 152 éves hazai tűzoltóság életének meghatározó járműveit bemutató skanzenben lesz megtartva.

Fotó: Szőke Péter BM OKF