Sok munkát adott a tűzoltóknak a tegnapi vihar

2022. május 26. 10:15

A tegnapi vihar miatt szerdán 238 tűzoltói beavatkozásra volt szükség országszerte. A legtöbb munkát Somogy, Baranya és Bács-Kiskun megyében adta a viharos időjárás a tűzoltóknak.

Az erős szél sok helyen faágakat tört le, fákat döntött ki, amelyek utakra, kerítésekre, házakra dőltek, ezeket kellett a tűzoltóknak eltávolítaniuk. Az erős szél és a jégeső több épület tetőszerkezetében is kárt okozott, országszerte 126 épületben keletkeztek károk, 82 esetben Somogy megyében, főleg Kaposváron és környékén.

Sokan csak csütörtök reggel szembesültek a károkkal, így főként Somogy megyéből folyamatosan érkeznek bejelentések a katasztrófavédelemhez. A tűzoltók közel száz somogyi helyszínen dolgoznak még csütörtökön is.

Villámcsapás miatt is keletkeztek károk: Kiskunmajsán egy ház kéményébe csapott villám, az emiatt keletkezett tüzet a tűzoltók oltották el.

Földeákon egy parasztház mellett álló akácfába csapott villám, emiatt a ház tetőszerkezete is károsodott két négyzetméteren.

Kaposváron is fába csapott a villám, az emiatt kidőlt fa pedig leszakított egy elektromos vezetéket.

Szintén Kaposváron egy üzletház mélygarázsát öntötte el a víz, a tűzoltók szivattyúzták ki az összegyűlt esővizet.

A kidőlt fák, letört ágak több elektromos vezetéket is elszakítottak, emiatt Komlón és néhány somogyi településen csaknem kétezer fogyasztónál szünetelt az áramellátás, ezek helyreállítása reggelre megtörtént.