Tisztjelölteket fogadott be a katasztrófavédelem

2022. június 29. 14:42

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézetében 2022-ben végzett tizenhat katasztrófavédelem alapszakos, nappali tagozatos tűzoltó tisztjelöltjét fogadta be június huszonkilencediki ünnepségén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az intézet nappali tagozatos végzősei ugyanezen a napon délelőtt vették át diplomájukat az egyetem ünnepségén.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Kovács Gábor rendőr vezérőrnagy, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának dékánja. A befogadó okmányokat Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, a BM OKF műveleti főigazgató-helyettese adta át Bálint László Péter, Bodnár Gábor, Bori Milán, Buri Franciska, Csordás Bence, Drinóczi Ákos, Golenya Klaudia, Kemenes Adél Regina, Keresztes Ádám, Kozák Rudolf Károly, Mányik Levente, Molnár Tamás, Rozsnyai Dominik, Tóth János, Valent Gergő és Varga Bernadett Viktória tisztjelöltnek. 

Mindezek után Erdélyi Krisztián mondott köszöntőt. A tábornok úgy fogalmazott, az ünnepélyes befogadás rendkívül meghatározó mind a katasztrófavédelem, mind a fiatal tisztek életében. Az ő életükben jelentős váltás következik be – az iskolapadot a rendvédelmi munka világára cserélik, míg a katasztrófavédelem jól felkészült, fiatal munkatársakkal bővül. A főigazgató-helyettes emlékeztetett arra, az egyetem elvégzésével csak a tanulási folyamat egy része zárult le, hiszen ahhoz, hogy az ifjú tisztek a későbbiekben is helyt tudjanak állni, folyamatosan bővíteniük kell tudásukat, lépést kell tartani a felgyorsult világ újabb és újabb kihívásaival. „A katasztrófavédelemre nagyon összetett feladat hárul, amelyet a köz biztonsága érdekében végez. A társadalom tiszteli és elismeri szervezetünk munkáját. Az önök legfontosabb feladata, hogy ezt a megbecsülést segítsenek megőrizni és lehetőség szerint gyarapítsák. Nem ígérem, hogy könnyű lesz, mert telis-tele lesz kihívással, újabbnál újabb megoldandó feladattal, de a rendvédelem olyan hivatásos részéhez tartoznak, ahol a lojalitás, segítőkészség, a bajtársiasság a legfontosabb.” – fogalmazott a főigazgató-helyettes.

A köszöntőt követően a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának kvintettje adott műsort. 

Az idén végzett nyolc-nyolc katasztrófavédelmi műveleti és iparbiztonsági szakirányos hallgatónak rövidesen a napi szolgálatteljesítés során kell bizonyítania felkészültségét, a jövőben határozott, ugyanakkor humánus, jogszerű intézkedéseket várnak tőlük.