Tűzmegelőzés az AGROmash EXPO-n

2023. január 30. 14:25

A Katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága (OTB) a magyar agrárgazdaság legjelentősebb szakmai rendezvényén is képviseltette magát. Az AGROmash EXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép-kiállítás január 25-én nyitotta meg kapuit, az OTB a rendezvény teljes időtartama alatt, január 28-ig várta a látogatókat.

A rendezvény négy napja alatt több száz érdeklődő fordult meg a Hungexpo B pavilonjában felállított standnál, a látogatók a szabadtéri tüzek és a mezőgazdasági géptüzek megelőzését segítő információkkal gazdagodhattak.

A katasztrófavédelem szakemberei tájékoztatták az érdeklődőket az agráriumhoz kapcsolódó tűzvédelmi tudnivalókról, a tarló- és kazaltüzek megelőzésének lehetőségeiről, a mezőgazdasági munka- és erőgépek tűzveszélyeiről és azok megelőzésének módozatairól, valamint a fokozottan tűzveszélyes időszak (tűzgyújtási tilalom) szabályairól. A látogatók információt kaphattak továbbá az otthonuk veszélyeiről (lakástüzek, szén-monoxid-mérgezések, mustgáz-balesetek) és ezek megelőzéséről. E témákban számos ismeretterjesztő anyag állt rendelkezésére, VR szemüvegen tűzvédelmi tárgyú kisfilmet tekinthettek meg, továbbá online interaktív tűzvédelmi teszteken keresztül felmérhették tudásukat is az érdeklődők. 

A rendezvény látogatói a kiállított erőgépek, a látványos bemutatók és a színes programok mellett számos, tűzmegelőzéssel kapcsolatos hasznos információval, az online tűzvédelmi tesztet kitöltők pedig apró, ám annál hasznosabb ajándékokkal térhettek haza.