SAJTÓMEGHÍVÓ a XII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Vetélkedőre

2019. augusztus 23.

Karcag és Kunmadaras ad otthont az idei, augusztus 26. és augusztus 29. között megrendezendő XII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Vetélkedőnek.

A többnapos versenyen a hivatásosok mellett önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltók mérik össze felkészültségüket egyéni és csapatszámokban. A versenyzők szakmai és KRESZ-ismereteikről először írásban, teszt kitöltésével adnak számot, majd a verseny gyakorlati részében konkrét káreseményt kell felszámolniuk, amelynek során bizonyítják rátermettségüket, valamint a szak- és védőfelszerelések helyes használatát is bemutatják. Ezzel egy időben a gépjárművezetők és irányítók vezetéstechnikai pályán időre hajtanak végre különböző feladatokat. 
A verseny zárónapján az indulóknak védőfelszerelésben és légzőkészülék használata mellett kell leküzdeniük egy labirintust, valamint egy életnagyságú bábut kell felvinniük a fémépítmény tetejére. Onnan egy létrán lejutva sugarat szerelnek, amellyel célba lőnek, ezt követően pedig roncsvágási ismereteiket hasznosítják a gyakorlatban.
A rendezvény időpontja: augusztus 26-29.
 
Helyszíne: Karcag, Kossuth tér
                   Kunmadaras, Repülőtér
 
Eredményhirdetés: Karcag, Kossuth tér, augusztus 29. 14.00
 
Az eseményre Önt és szerkesztőségük munkatársait ezúton tisztelettel meghívom, egyben kérem, hogy arról a lakosságot tájékoztatni szíveskedjenek!
 
További információért Dóka Imre tűzoltó főhadnagyot, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hívható a +36206693613-as számon.
 
Budapest, 2019. augusztus 23.
 
 
 
BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Kommunikációs Szolgálat