SAJTÓMEGHÍVÓ

2019. november 29. 09:15

Idén a második segélyszállítmány indul Albániába

November 26-án hajnalban erős, a Richter-skála szerinti 6,4-es földrengés rázta meg Albániát. A NATO-n keresztül csütörtökön nemzetközi segítséget kértek, a bajba jutott ország a többi között menedék- és elsősegélynyújtáshoz szükséges eszközöket (sátrak, hálózsákok, takarók, tábori ágyak, ágyneműk) kért a tagállamoktól. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság két teherautónyi, több mint 21 millió forint értékű segélyszállítmányt indít útnak Albániába. 

Hazánk legutóbb szeptember 26-án nyújtott segítséget Albániának, akkor szintén menedék- és elsősegélynyújtáshoz szükséges eszközöket és felszereléseket küldött a katasztrófavédelem a földrengések és villámárvizek okozta katasztrófahelyzet következményeinek a mérsékléséhez. 

A rendezvény időpontja: 2019. november 29. / péntek/

                                            11.30 óra

Helyszíne: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székháza

                   1149 Budapest, Mogyoródi út 43.

 

Az eseményre Önt és szerkesztőségük munkatársait ezúton tisztelettel meghívom, egyben kérem, hogy arról a lakosságot tájékoztatni szíveskedjenek!

További információért Mukics Dániel tűzoltó őrnagyot, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hívható a +36206693613-as számon.