AKTUÁLIS HÍREINK

Diósdon szedett áldozatot a tűz 2022. december 07.

Kedden késő este érkezett a jelzés a katasztrófavédelem ügyeletére, amely szerint kigyulladt egy hétvégi ház Diósdon, amelyben feltehetőleg valaki tartózkodik. Budapestről és Törökbálintról érkezett egy-egy tűzoltójármű a Pelikán utcai ingatlanhoz, a huszonöt négyzetméteres hétvégi ház teljes terjedelmében égett. A lángokat fél óra alatt sikerült megfékezni. A tűz miatt az épület falai helyenként bedőltek, a tető egy része beszakadt. A tűzoltók az épület átvizsgálása közben a romok alatt találták meg az ott lakó ember holttestét.

Tűzhalál Cserháthalápon 2022. december 06.

Kedden délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Nógrád megyei Cserháthalápon tűz keletkezett.

Halálos tűzeset Kőteleken 2022. december 06.

Hétfő éjszaka érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kőteleken kigyulladt egy lakott épület. Négy járművel tizenhat tűzoltó vonult a Hargita utcai helyszínre, ahol egy százötven négyzetméteres családi ház ötvenhat négyzetméteres része égett. A tűz miatt a helyiség födémszerkezete beszakadt. A szolnoki hivatásos és a kőtelki önkéntes tűzoltók avatkoztak be, illetve légzésvédelem mellett behatoltak az épületbe, ahonnan egy áramfejlesztőt, továbbá egy hőhatást ért gázpalackot vittek ki. Az eset idején négyen tartózkodtak az épületben, hárman ki tudtak menekülni, egy ember holttestét azonban a tűzoltók találták meg a romok alatt. A túlélők egyikét a mentők szállították kórházba füstmérgezés gyanújával. Nem zárható ki, hogy a tüzet egy elektromos fűtőeszköz okozta, azonban a tűz pontos keletkezési okát tűzvizsgálat fogja tisztázni.

Gyakoribbak és nagyobban voltak az idén a szabadtéri tüzek 2022. december 05.

Egyebek mellett ezt állapították meg a szakemberek azon a decemberi online szakmai találkozón, amelyet az „A 2022. évi szabadtéri tűzesetek tapasztalatai” címmel hirdettek meg.

Négynapos gyakorlaton a HUNOR vízimentőegysége 2022. december 05.

A képességek szinten tartása és fejlesztése érdekében az idei év végén a HUNOR Mentőszervezet vízimentő komponensének tíz tagja vett részt gyakorlaton. Annak célja a felszerelések karbantartása, a szakmai ismeretek szinten tartása és gyakorlatban történő alkalmazása volt.

ESEMÉNYTÉRKÉP

Betöltés alatt...
VÉSZ EseménytérképBorsod-Abaúj-ZemplénSzabolcs-Szatmár-BeregHajdú-BiharBékésCsongrád-CsanádBács-KiskunBaranyaSomogyZalaVasGyőr-Moson-SopronKomárom-EsztergomTolnaVeszprémFejérBudapestPestJász-Nagykun-SzolnokHevesNógrádMagyarország
Aktuális események

VÉSZ Eseménytérkép - Aktív esemény indikátor Aktuális esemény jelölése a térképen