AKTUÁLIS HÍREINK

Április 1-jén indul a viharjelzés a nagy tavainkon 2024. március 28.

Április elseje és október vége között üzemel a viharjelzőrendszer a nagyobb magyarországi tavakon. A katasztrófavédelem a Balatonon, a Velencei-, a Fertő- és a Tisza-tavon működtet viharjelző állomásokat. A viharjelzőrendszer évről évre százezrek kikapcsolódását teszi biztonságosabbá.

Tragikus tűz Ököritófülpösön 2024. március 28.

Csütörtökön kora reggel érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Ököritófülpösön, a Kossuth Lajos utcában lévő idősek otthonában tűz keletkezett.

Elismerés a Víz Világnapja alkalmából 2024. március 22.

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter huzamos időn keresztül végzett magas színvonalú, kiemelkedően eredményes munkája elismeréséül a Víz Világnapja alkalmából Kvassay Jenő Emlékérmet adományozott dr. Igricz Máriának, a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság osztályvezetőjének. Az elismerést a Belügyminisztériumban március 22-én megrendezett ünnepségen dr. Rétvári Bence miniszterhelyettes adta át.

Állásbörze és nyílt nap a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban 2024. március 18.

Roncsvágással, műszaki mentéssel, bemutatókkal, interaktív tesztekkel várták a Katasztrófavédelmi Oktatási Központba a katasztrófavédelem március 18-ra szervezett állásbörzéjére és nyílt napjára az érdeklődő középiskolásokat. Az érdeklődő diákok betekintést nyertek a szervezet munkájába.

Áldozatot követelt a tűz Kőszegen 2024. március 16.

Szombat délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Kőszegen egy korábbi tűz nyomait és egy holttestet találtak. A Hunyadi János utcai családi házhoz egy járművel vonultak a tűzoltók. A ház nappalijában egy cserépkályha előtt lévő asztal, egy szekrény és egy tévé égett korábban, összesen körülbelül három négyzetméteren. Komolyabb tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség. A házban lakó idős férfi halálát a tűz miatt keletkező füst okozhatta.

ESEMÉNYTÉRKÉP

Betöltés alatt...
VÉSZ EseménytérképBorsod-Abaúj-ZemplénSzabolcs-Szatmár-BeregHajdú-BiharBékésCsongrád-CsanádBács-KiskunBaranyaSomogyZalaVasGyőr-Moson-SopronKomárom-EsztergomTolnaVeszprémFejérBudapestPestJász-Nagykun-SzolnokHevesNógrádMagyarország
Aktuális események

VÉSZ Eseménytérkép - Aktív esemény indikátor Aktuális esemény jelölése a térképen