NATO CODRII 2011 gyakorlat bemutatása


 

NATO CODRII 2011

Az augusztus 28. és szeptember 1. között Moldáviában, 1300 résztvevővel megtartandó "NATO CODRII 2011" nemzetközi katasztrófavédelmi gyakorlaton húszfős csapat képviseli hazánkat. Az augusztus 26-i indulás előtti utolsó megbeszélésen a csapat vezetője az alegységvezetőket a várható feladatokról és körülményekről igazította el.

A nemzetközi következmény-kezelési gyakorlaton a vegyi, biológiai, radiológiai és nukleáris (CBRN) veszélyhelyzetek során szükséges beavatkozásokat, műveleteket, tehát az ilyenkor adódó feladatok végrehajtását gyakorolják a csapatok. Az ilyen típusú gyakorlatok célja azt kideríteni, hogy egy súlyos katasztrófahelyzetben miként tudnak a tagállamok egymás segítségére lenni, illetve mely pontokon kell az együttműködést tökéletesíteni.

A törzsvezetési, illetve a szimulációs terepgyakorlaton a hazai katasztrófavédelmet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Polgári Védelmi Főfelügyelőség, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság (FPVI), a Fővárosi Központi Rendeltetésű Mentőszervezet (FKRMSZ), Szentes Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság (Szentes HÖT) kijelölt állománya, valamint a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Veszélyhelyzeti Felderítő Csoport (Nógrád MKI VFCS) tagjai képviselik majd. A mentőcsapatot Jackovics Péter pv. őrnagy, az OKF Szervezési Főosztálya Műveleti Osztályának vezetője irányítja.

A gyakorlat helyszíne: Kisinyov, Moldova

Kapcsolódó oldalak:


Letölthető dokumentumok: