AKTUÁLIS HÍREINK

Halálos tűz Kámban 2024. május 02.

Csütörtök reggel érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy Kámban egy megégett holttestet találtak. A település Petőfi Sándor utcájában fekvő családi házban egy egyedül élő, idős, gondozás alatt álló nő ruházata égett. A fürdőszoba fala kormozódott, azonban az áldozat ruháján kívül más nem égett meg. Tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség, a tűz keletkezési körülményeit tűzvizsgálat fogja feltárni.

Tűzvédelmi szakértők továbbképzése 2024. május 02.

Tűzvédelmi szakértői továbbképzést tartott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) április 30-án Balatonföldváron. A szakmai napon az építész tűzvédelmi szakértők mellett a beépített tűzjelző berendezés, valamint a tűzesetek vizsgálatával foglalkozó szakértők is hasznos információkkal gazdagodhattak.

Kétezer hektáron folytatódik a biológiai szúnyoggyérítés 2024. április 29.

A héten Csongrád-Csanád vármegyében, a Tisza alsó szakaszán repülőről végeznek biológiai szúnyoggyérítést, Győr-Moson-Sopron vármegyében, azon belül a Szigetközben és a Fertő-parti települések környezetében pedig földi biológiai módszerrel lépnek fel a szúnyoglárvák ellen. Repülőről granulátumot szórnak ki az érintett területre, míg a földön folyadék formában juttatják a vízbe a természetes fehérjetartalmú készítményt.

2024-ben is együtt a Ligetben 2024. április 27.

Tizenegyedik alkalommal ünnepelte védőszentjét közös majálison a tűzoltóság és a rendőrség. A két szervezet Szent György és Szent Flórián napja alkalmából változatos programokkal várta a Városligetbe kilátogató érdeklődőket.

Az unió polgári védelmi főigazgatóinak 52. informális ülése 2024. április 26.

Az uniós polgári védelmi mechanizmus polgári védelmi főigazgatóinak 52. ülését tartották Brüsszelben április 24-26. között. Az ülés az Európai Bizottság Polgári Védelmi és Humanitárius Segítségnyújtási Műveletek (DG ECHO) Főigazgatóság és az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét betöltő Belgium közös szervezésében zajlott.

ESEMÉNYTÉRKÉP

Betöltés alatt...
VÉSZ EseménytérképBorsod-Abaúj-ZemplénSzabolcs-Szatmár-BeregHajdú-BiharBékésCsongrád-CsanádBács-KiskunBaranyaSomogyZalaVasGyőr-Moson-SopronKomárom-EsztergomTolnaVeszprémFejérBudapestPestJász-Nagykun-SzolnokHevesNógrádMagyarország
Aktuális események

VÉSZ Eseménytérkép - Aktív esemény indikátor Aktuális esemény jelölése a térképen

VIHARJELZÉS

Tisza-tó

ELSŐFOK

Tisza-tó illusztráció

Balaton

Nincs viharjelzés

Balaton illusztráció

Fertő-tó

Nincs viharjelzés

Fertő-tó illusztráció

Velencei-tó

Nincs viharjelzés

Velencei-tó illusztráció