Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Ismét szállítják a szennyezett anyagot
2011. február 25.
A jogi munkacsoport február 24-én hat ingatlan vásárlásáról támogatási, valamint egy készpénzes kárenyhítésről szóló szerződést kötött a károsultakkal.
A szállítási útvonalak karbantartása folyamatos, a vasúti közlekedés zavartalan volt.
 
A Torna-patak szentkúti hídnál mért pH-értékének átlaga délelőtt 7,47, délután 7,89 volt.
 
Az újjáépítésen 599 szakember dolgozott 250 munkagéppel.
 
Az ÁNTSZ adatai alapján az ivóvíz továbbra is biztonságosan fogyasztható. A szálló por napi átlagkoncentrációja Kolontáron, Devecseren és Somlóvásárhelyen meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, de a riasztási küszöbértéket nem érte el.
 
A lakosok folyamatosan látogatják a bútorkínálatot bemutató termet, a tegnapi napon 26 károsult érdeklődött a kiállított termékek iránt.
 
A devecseri lakóparkban folytatódott a közművek bekötése, elkészült 5 épület alapja, egy főfala, 2 lábazat betonozása, 3 alapot kiástak. Folytatták 5 ház főfalainak felhúzását, a bekötő gázcsövek fektetését, a kerítés építését. Kolontáron falazási és ácsmunkálatokat végeztek. Folytatták a mintaház festését.
 
A külterületi mentesítés folyamatos, a szennyezett anyagot gyűjtik. A Marcal folyó bal partján nagyvízi mederkotrást végeztek, újraindult a szállítás. Tegnap 2604 köbméternyi szennyezett anyagot szállítottak be a tározóba.
 
Budapest, 2011. február 25.
Petróczi Tímea tű. őrnagy
szóvivő


Vissza