Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Eltávolították a szerdán talált robbanószerkezetet a Dunából
2011. március 12.
2011. március 9-én, szerdán Budapesten, - a Margit híd felújítása során – egy 120 mm-es aknavető gránátot találtak a Dunában. A robbanótest hatástalanítását a tűzszerészek - az előzetes terveknek megfelelően - 2011. március 12-én, szombaton reggel megkezdték. Ezzel párhuzamosan az érintett XIII. kerületi Újpest rakparton fekvő ingatlant is kiürítették a robbanószerkezet eltávolításának idejére.
A Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság (FPVI), valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szakemberei összesen 37 lakásból költöztették ki az ott lakókat, akiket már napokkal korábban értesítettek az eseményről.
Ideiglenes befogadóhelyként a XIII. kerületi Berzsenyi Dániel Gimnázium szolgált, amelyet előkészítettek az érintettek befogadására. A rendvédelmi társszervekkel való folyamatos kapcsolattartást és egyeztetést, valamint a polgári védelmi feladatokat dr. Bojtor Gábor pv. alezredes, az FPVI igazgatója irányította.
A Magyar Honvédség Tűzszerész Ezredének szakemberei az aknavető gránát mellett találtak még egy aknavetőgránát-stabilizátort, valamint egy kézigránát fejet is. Mindezeket biztonságos eltávolították. Ezt követően az ideiglenesen kitelepített lakók visszatérhettek otthonukba és a lezárt területeken pedig ismét megindult a forgalom.


Vissza