Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
MEGHÍVÓ
2011. március 23.
Dr. Bakondi György tű. altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója és Tarlós István, Budapest főpolgármestere 2011. március 25-én (pénteken) 14.00 órakor, a főigazgatóság székhelyének (1149 Bp., Mogyoródi út 43.) V. emeleti tanácstermében, a főváros katasztrófavédelmi helyzetéről sajtónyilvános megbeszélést tart.
A főigazgatói megnyitót követően Varga Ferenc tű. ezredes, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka beszámol a főváros tűzvédelmi helyzetéről, 2010. évi tevékenységéről és az esetleges tűzvédelmi nehézségekről is. Ennek kapcsán az év első hónapjaiban egy új szervezeti struktúrát alakított ki a vezetőség, amelynek célja az egyszerűbb és átláthatóbb szervezeti felépítés, illetve a költséghatékonyabb működés.
 
A tájékoztatót Tóth Ferenc pv. ezredes, polgári védelmi főfelügyelő folytatja, beszámol a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság 2010. évi tevékenységéről, és bemutatja a főváros jelenlegi polgári védelmi helyzetét. A 2011 januárjában módosított állománytábla bevezetését követően a szervezet működésében is jelentős változások történtek. A BM OKF Polgári Védelmi Főfelügyelőség struktúrájához igazodó szervezeti tagozódás lehetővé teszi a szakmai feladatok hatékonyabb végrehajtását.
 
A rendezvényen a fővárosi közszolgáltató cégek, szervezetek vezetői, képviselői is jelen lesznek.
 
A találkozó zárásaként Tarlós István és Dr. Bakondi György aláírja a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság állománytábláját és – a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság által készített – a főváros összesített veszélyelhárítási tervét.
 
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 


Vissza