Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Meghívó Sajtótájékoztatóra
2010. október 10.
Meghívó a KKB tudományos tanácsának „vörösiszap okozta károk csökkentése” c. ülését követő sajtótájékoztatóra és külföldi tudományos szakértők bemutatására.
Dr. Bakondi György tű. vezérőrnagy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Főigazgatója 2010. október 11-én (hétfőn) 13.30 órai kezdettel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (1149 Budapest, Mogyoródi út 43.) földszinti nagytanács termében sajtótájékoztatót tart a Kormányzati Koordinációs Bizottság Tudományos Tanácsának (KKB) javaslatairól, amelyek csökkenthetik a vörösiszap által kialakult veszélyhelyzet okozta károkat.
 
A KKB tevékenységének támogatása, a megalapozottabb döntés-előkészítés érdekében az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója meghívta a 245/2010. (X. 6.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzettelkapcsolatos egyeztetésre a Tudományos Tanács tagjait. Az értekezletet követően beszámolnak a további intézkedésekről és a közvéleményt tájékoztatják.
 
Az Európai Bizottság szakosított katasztrófavédelmi gyorsriasztó rendszerén a Monitoring és Információs Központon (MIC) keresztül nemzetközi segítségnyújtásra érkező szakértői csapat a tájékoztató keretében bemutatkozik. 
 
A releváns nemzetközi és terepgyakorlattal rendelkező uniós szakértői csoport az OKF szakértőivel szoros együttműködésben a vörös iszap negatív környezeti hatásainak felméréshez és a károk felszámolásának, csökkentésének optimális megoldásához javaslataikkal járul majd hozzá.
 
 
A fenti eseményre Szerkesztőségük Munkatársait ezúton is meghívom,
egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Vissza