Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Napi esemény-összefoglaló
2011. június 24.
Tegnap az országban összesen 105 tűzesethez vonultak a tűzoltók. Ezek közül egy volt kiemelt eset, de személyi sérülés itt sem történt. Az országon átvonuló vihar során Bács-Kiskun megyében, Homokmégy településen villám csapott egy épületbe, amelynek a tetőszerkezete kigyulladt és leégett. A keletkezett anyagi kár jelentős.
Műszaki mentést 80 helyen végeztek a tűzoltók tegnap az országban.
Tegnap a reggeli órákban Kenderes és Fegyvernek között, a 4-es számú főúton egy magyar kirándulókat szállító busz a főút szélén parkoló kamionba rohant, majd az árokba csúszott. A balesetben egy ember a helyszínen életét vesztette, hatan könnyű sérüléseket szenvedtek. A műszaki mentés és helyszínelés idejére teljes útzár volt érvényben az érintett útszakaszon.
 
Az országon átvonuló vihar miatt 53 helyen kellett a tűzoltóknak beavatkozni.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat a nyugati irányból érkező hidegfront vonulásának megfelelően tegnap délutántól folyamatosan adta ki a 2. fokozatú – narancs – riasztást az ország egész területén szórványosan előforduló heves zivatarok miatt. Az OMSZ a riasztásokat a vihar elvonultával szakaszosan minősítette vissza. Az erős szél miatt közel 40 esetben hívták a tűzoltókat leszakadt faágak és kidőlt fák eltávolításához. Több helyen szükség volt a hirtelen lehulló nagy mennyiségű csapadék szivattyúzására, valamint villámcsapás következtében keletkezett tüzek oltására is.
 
A közúti veszélyes anyag szállítást is folyamatosan ellenőrzik kollégáink. Tegnap országszerte több mint 146 gépjárművet vizsgáltak át, egy esetben észleltek csupán hiányosságokat, a tulajdonos ellen hatósági eljárás indult. Vas és Veszprém megyében egy-egy telephelyet ellenőriztek, ezeknél azonban nem tapasztaltak szabálytalanságokat.
 
A viharjelző szolgálatoknál tegnap a Balatoni rendszeren I., illetve II. fokú, a Velencei-tavi rendszeren I. fokú viharjelzés volt érvényben, a Tisza-tavi rendszereken nem volt viharjelzés.
 
 
Budapest, 2011. június 24.


Vissza