Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Folyamatosan zajlik a műszaki átadás Devecseren
2011. június 30.
A lerakókba június 29-én az érintett települések külterületeiről 2730 köbméternyi szennyezett anyagot és 460 köbméternyi bontási törmeléket szállítottak be. Devecseren eddig összesen 235 ingatlant bontottak le és 234 ház törmelékét el is szállították a depóba.
A térségben a hétvégén 438 szakember dolgozott 171 munkagéppel. Az érintett területen a közúti közlekedés zavartalan volt, tizenhárom helyen ideiglenes sebességkorlátozás van érvényben.
 
Az ÁNTSZ laboratóriuma és a vízszolgáltató adatai alapján az ivóvíz továbbra is biztonságosan fogyasztható a teljes területen. A szálló por napi átlagkoncentrációja a szakaszos mintavétel alapján Kolontáron, Devecseren és Somlóvásárhelyen az egészségügyi határértéket nem haladta meg.
 
A Torna-patak vizének átlagos pH-értéke a tegnapi nap folyamán 7,89 volt. A patak vizének pH-értékét egy automata – AVITAR – mérőkonténer óránként méri.
 
A devecseri lakóparkban, valamint Somlóvásárhelyen jó ütemben épülnek az új otthonok. A kolontári lakóparkban lévő házak mindegyike elkészült és azokat birtokba vették tulajdonosaik.Devecseren az összes ház szerkezeti és külső munkálatai befejeződtek, a mai napon folytatódnak a műszaki átadások. A Somlóvásárhelyen épülő ház belső munkálatai befejeződtek, a külső tereprendezést végzik.
 
A külterületek mentesítését végzik Somlójenő és Kamond településeken. Devecser külterületén a szennyezett növényzetet irtják, vagy mentesítik a szennyeződés mértékétől függően. A halastó próbakotrásával tegnap végeztek.
 
 
Budapest, 2011. június 30.


Vissza