Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
A héten újabb házakat adnak birtokba Devecseren
2011. július 11.
A lerakókba július 8. és 10. között az érintett települések külterületeiről 6076 köbméternyi szennyezett anyagot szállítottak be. Devecseren eddig összesen 243 ingatlant bontottak le és 241 ház törmelékét szállították depóba.
A térségben hétvégén 468 szakember dolgozott 252 munkagéppel. Az érintett területen a közúti közlekedés zavartalan volt, tizenhárom helyen ideiglenes sebességkorlátozás van érvényben.
 
Az ÁNTSZ laboratóriuma és a vízszolgáltató adatai alapján az ivóvíz továbbra is biztonságosan fogyasztható a teljes területen. A szálló por napi átlagkoncentrációja a szakaszos mintavétel alapján Kolontáron, Devecseren és Somlóvásárhelyen az egészségügyi határértéket nem haladta meg.
 
A Torna-patak vizének átlagos pH-értéke a hétvégén 8,16 és 8,48 között mozgott. A patak vizének pH-értékét egy automata – AVITAR – mérőkonténer óránként méri.
 
A devecseri lakóparkban, valamint Somlóvásárhelyen az épülő új otthonok kivitelezése befejeződött. A devecseri lakóparkban folytatták a járdák, térkövek, útátereszek telepítését, a hátsó kerteket elválasztó kerítések építését és a dísznövények telepítését. ASomlóvásárhelyen épült háznál a víz-szerelvényezést és gázszerelést végzik.
 
Jelentős érdeklődés kíséretében kezdődött meg pénteken a devecseri lakóparkban épült új házak átadása a tulajdonosok részére. Az összesen elkészült 87 házból már 11-et birtokba is vehettek új lakóik. A héten tovább folytatódik a birtokbaadás és újabb kilenc ingatlan kerül átadásra.


Vissza