Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Államtitkári látogatás Devecseren
2011. július 13.
A lerakókba július 12-én az érintett települések külterületeiről 5614 köbméternyi szennyezett anyagot szállítottak be. Devecseren a lebontandó 270 házból eddig összesen 244-et bontottak le és 241 törmelékét már elszállították depóba.
A térségben a tegnapi nap folyamán 360 szakember dolgozott 167 munkagéppel. Az érintett területen a közúti közlekedés zavartalan volt, tizenhárom helyen ideiglenes sebességkorlátozás van érvényben.
 
Az ÁNTSZ laboratóriuma és a vízszolgáltató adatai alapján az ivóvíz továbbra is biztonságosan fogyasztható a teljes területen. A szálló por napi átlagkoncentrációja a szakaszos pormintavétel eredményei alapján Devecseren, Kolontáron és Somlóvásárhelyen az egészségügyi határértéket nem haladta meg.
 
A Torna-patak vizének átlagos pH-értéke tegnap 8,16 volt. A patak vizének pH-értékét egy automata – AVITAR – mérőkonténer óránként méri.
 
A devecseri lakóparkban, valamint Somlóvásárhelyen az épülő új otthonok kivitelezése befejeződött. A devecseri lakóparkban folyamatosan zajlanak a járdák, térkövek, útátereszek telepítési, a hátsó kerteket elválasztó kerítések építési és a dísznövények telepítési munkálatai. ASomlóvásárhelyen épült háznál a hálószobák műszaki átadás során kifogásolt melegburkolását befejezték.
 
Július 12-én Dr. Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezet- és természetvédelemért, valamint vízügyekért felelős államtitkára látogatást tett az Újjáépítési Katasztrófavédelmi Törzsben (ÚKT), továbbá az új devecseri lakóparkban, a létesítendő emlékpark területén és a kastélyparkban. A látogatás során az ÚKT parancsnoka tájékoztatta a folyamatban lévő feladatokról és azok végrehajtásának helyzetéről.
 
Tegnap tovább folytatódott a Torna-patak mederkotrása, Marcal folyó bal és jobb partján a nagyvízi meder kotrása, valamint a begyűjtött szennyezett anyag deponálása és szállítása a lerakóhelyre.


Vissza