Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Nagy volt az érdeklődés Devecseren és Kolontáron
2011. július 15.
A lerakókba július 14-én az érintett települések külterületeiről 4228 köbméternyi szennyezett anyagot és további 788 köbméternyi bontási törmeléket szállítottak be. Devecseren a lebontandó 270 házból eddig összesen 248-et bontottak le és 242 törmelékét már depóba is szállították.
A térségben a tegnapi nap folyamán 419 szakember dolgozott 214 munkagéppel. Az érintett területen a közúti közlekedés zavartalan volt, tizenhárom helyen ideiglenes sebességkorlátozás van érvényben.
 
Az ÁNTSZ laboratóriuma és a vízszolgáltató adatai alapján az ivóvíz továbbra is biztonságosan fogyasztható a teljes területen. A szálló por napi átlagkoncentrációja a szakaszos pormintavétel eredményei alapján Devecseren, Kolontáron és Somlóvásárhelyen az egészségügyi határértéket nem haladta meg.
 
A Torna-patak vizének átlagos pH-értéke tegnap 8,05 volt. A patak vizének pH-értékét egy automata – AVITAR – mérőkonténer óránként méri.
 
A devecseri lakóparkban, valamint Somlóvásárhelyen az épülő új otthonok kivitelezése befejeződött. A devecseri lakóparkban folyamatosan zajlanak a járdák, térkövek, útátereszek telepítési, a hátsó kerteket elválasztó kerítések építési és a dísznövények telepítési munkálatai. ASomlóvásárhelyen épült háznál a műszaki átadás során feltárt hiányosságok kijavítása zajlott.
 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Lakóépület Tervezési Tanszék hallgatói folytatták Devecseren a pergola és a térképház, Kolontáron a mászóvár építését.
 
Július 14-én Dr. Pintér Sándor belügyminiszter szemlét tartott az újjáépítés helyszínén. A rendezvényen részt vett számos, a védekezésben és az újjáépítésben szerepet vállaló szervezet vezetője, az érintett települések polgármesterei, valamint a hazai és nemzetközi sajtó képviselői. A szemle során megtekintették a katasztrófa helyszínét, a bontási területeket és az elkészült új lakóparkokat Devecseren és Kolontáron.


Vissza