Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Hátráltatja a munkákat az esőzés
2011. július 25.
A napok óta tartó esős időjárás miatt leállították a szennyezett anyag lerakókba szállítását. Ezért a bontást végző, illetve a szennyezett anyagot szállító cég további intézkedésig beszüntette a szállítást.
A térségben a hétvégén 278 szakember dolgozott 107 munkagéppel. Az érintett területen a közúti közlekedés zavartalan volt, tizenhárom helyen ideiglenes sebességkorlátozás van érvényben.
 
Az ÁNTSZ laboratóriuma és a vízszolgáltató adatai alapján az ivóvíz továbbra is biztonságosan fogyasztható a teljes területen. A szálló por napi átlagkoncentrációja a szakaszos pormintavétel eredményei alapján Devecseren, Kolontáron és Somlóvásárhelyen az egészségügyi határértéket nem haladta meg.
 
A Torna-patak vizének átlagos pH-értéke az elmúlt három napban 8,16 és 8,19 között volt. A patak vizének pH-értékét egy automata – AVITAR – mérőkonténer óránként méri.
 
A devecseri lakóparkban és Somlóvásárhelyen befejeződött az új otthonok építése. A devecseri lakóparkban a keddi átadást, illetve az építési terepről történő levonulást készítik elő. Folytatódtak a járdák térkövezését célzó munkálatok, illetve a járófelület térkövezése. Somlóvásárhelyen a hétvégén a műszaki átadás során feltárt hiányosságok javítását és az elektromos szerelvényezést végezték, emellett a külső területrendezésen dolgoztak.
 
A külterületek mentesítése nagy erőkkel zajlik. Devecseren a malom területén folytatták a nagycsarnok mentesítését, a silókból hordják ki a még ott lévő iszapot,és a halastó vizét szivattyúzzák. A Torna-patak és a Marcal folyó mentesítése a napok óta tartó intenzív esőzés miatt szünetel.
 
Az elmúlt három napban a Devecser Város Önkormányzata által létrehozott Önkormányzati Kárrendezési és Újjáépítési Csoport (ÖKUCS) tizenhárom természetbeni támogatásról szóló szerződést kötött meg.


Vissza