Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
A támogatási szerződések közel fele beérkezett
2011. augusztus 24.
A kormány előirányzati átcsoportosítással fedezetet biztosított a hivatásos tűzoltóságokon dolgozók túlmunkájának kifizetésére. Ez a 1251/2011. (VII. 18.) kormányhatározatban foglaltaknak megfelelően történik.
A kormányhatározatban rögzített forrás 2011. augusztus 1-jén megérkezett a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) számlájára. A finanszírozással kapcsolatos feladatok folyamatosak.
 
Augusztus 24-ig összesen 40 hivatásos önkormányzati tűzoltóság küldte meg a BM OKF számára a túlmunkadíjak kifizetéséről szóló támogatási szerződését, valamint annak mellékleteit. A megküldött támogatási szerződések közül 27-et már elfogadtak és aláírtak, azok nyomán már megkezdődtek az utalások is. Egyes támogatási szerződéseket a benyújtónak javítania, illetve kiegészítenie kell, ezeket ezt követően lehet elfogadni. A főigazgatóság valamennyi érintett tűzoltósággal felvette a kapcsolatot, jelenleg a hibák javítása zajlik, ezt követően a módosított tanúsítványok visszaküldhetőek.
 
A hét során a pécsi, a hódmezővásárhelyi, a szegedi, a debreceni, a komáromi, a szentendrei, a siófoki, a barcsi, a kaposvári, a nagyatádi és a marcali tűzoltóságok számára utalták át a pénzt. Eddig  22 tűzoltóság összesen több mint 1,3 milliárd forint támogatásban részesült.
 
A pénz kézhezvételét követően a tűzoltóságok haladéktalanul megkezdik az állomány érintett tagjainak kifizetését. Ezután elszámolnak a BM OKF felé, amelynek végső határideje – a kormányrendelettel összhangban – 2011. október 20.


Vissza