Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Katasztrófavédelmi Oktatási Központ tanévnyitó ünnepség
2011. szeptember 05.
A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ (KOK) 2011. szeptember 5-én (hétfőn) 14.00 órakor tanévnyitó ünnepséget tart (Budapest, III. ker. Laktanya u. 33.), amelyen részt vesz és az új tanévet megnyitva köszönti a hallgatókat az intézmény szakmai felügyeletét ellátó BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, Dr. Bakondi György tű. altábornagy.
A KOK és jogelődei több mint 60 éve végzi képzési és kiképzési feladatait, amelyek iskolarendszeren kívüli szakmai képzést jelentenek. Felnőttképzést végző szakképző intézményként meghatározó szerepet tölt be a tűzoltóság és a katasztrófavédelmi szervezetek beavatkozás-irányítói, technikakezelői és tűzvizsgálói képzésében, valamint a tiszti állomány továbbképzésében, a polgári védelmi szakemberek felkészítésében. Országos hatáskörű vizsgaközponti feladatokat lát el a tűzoltó, a tűzvédelmi és a polgári védelmi szakképesítések tekintetében, és aktív szerepet vállal a rendvédelmi szervek új képzési rendszerének kialakításában, korszerűsítésében is.
 
A tanévnyitót követően lehetőség nyílik az intézet képzéstörténeti gyűjteményének megtekintésére, ennek révén képet kapnak a KOK múltjáról, jelenéről és a katasztrófák elleni védekezésben játszott szerepéről.
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.


Vissza