Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Gázvezetéket vágtak át Miskolcon
2011. szeptember 15.
Ma délelőtt tíz óra előtt pár perccel érkezett bejelentés a miskolci tűzoltóság ügyeletére, hogy Miskolcon a Városháztéren egy karbantartási munkálatot végző munkagép gázvezetéket vágott át. A vezetékből kiömlő gáz begyulladt. A baleset során hárman sérültek meg, két ember súlyos égési, egy pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.
Az esemény helyszínének 300 méteres körzetében minden épületet ki kellett üríteni, az intézkedés eddig több mint 600 embert érintett. Az esemény alatt a környező épületeket áramtalanították és folyamatosan hűtötték.
 
A helyszínen a katasztrófavédelem és a tűzoltóság öt gépjárművel és 29 fővel végzi a beavatkozás során szükséges munkálatokat. Rajtuk kívül a helyszínen vannak a gázszolgáltató, a rendőrség, a mentőszolgálat, a bányakapitányság és az áramszolgáltató szakemberei is.
 
A tűzoltók a lángokat mindaddig nem oltották el, ameddig a gázvezetéket a gázszolgáltató szakemberei el nem zárták. A fáklyás égetés a tűzoltók és a szolgáltató szakembereinek az együttműködésével, biztonságos körülmények között zajlott. Így a szabadba jutó gáz a tűzoltók felügyelete és biztosítása mellett égett el. Amennyiben a lángokat ezt megelőzően eloltották volna, a még a vezetékben lévő gáz tovább áramlott volna a szabadba, és még nagyobb területre jelentett volna robbanásveszélyt.
 
A sérült vezetéket 13 órára kiszakaszolták. A beavatkozó tűzoltók a környezetet és a gázvezetéket jelenleg is hűtik.
 


Vissza