Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
MEGHÍVÓ
2011. november 16.
METRÓSZEKTOR-PRÓBA ÉS GYAKORLAT
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság és a BKV Zrt. 2011. november 17-én (csütörtökön), 23.50 órától a Déli pályaudvar és a Batthyány téri metróállomás közötti szakaszon szektorpróbát és gyakorlatot szervez.
 
A veszélyes anyagok előállítása, tárolása, használata, szállítása közben előforduló balesetek során a legfontosabb, hogy az annak környezetében tartózkodók minél hamarabb biztonságos helyre jussanak, őket kimenekítsék a veszélyzónából vagy elzárkózzanak a veszélyes anyagok káros hatásai elől. Ennek az elzárkózásnak egyik lehetséges helyszíne a metró vonalán található óvóhelyi szektorok valamelyike, amelyek műszaki kialakításuknak köszönhetően képesek légmentesen elzárni a védelmet kereső embereket.
 
A gyakorlat feltételezett eseményei során a szakemberek bemutatják azokat a szükséges védelmi, vegyivédelmi intézkedéseket, egészségügyi ellátási formákat, és a ritkán látható, különleges óvóhelyi helyszíneket, speciális berendezéseket, technikai eszközöket, amelyek egy esetleges vegyi káresemény során a lakosság biztonságos kimenekítését, elzárkózását szolgálják.
 
A sajtó munkatársait november 17-én a Stadionok metróállomásról 23.50-kor induló különvonat szállítja a gyakorlat helyszínére, a Széll Kálmán téri metróállomásra.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
A gyakorlaton történő részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Részvételi szándékát, kérjük, 2011. november 16-án 12 óráig az fpvi.ko@katved.gov.hu címen jelezni szíveskedjenek!
(Figyelem! A gyakorlat során a metró érintett szektorát légmentesen lezárják, így a felszínre csak a program végén lehet feljönni.)
 


Vissza