Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2012. január 17.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. megújítja együttműködési megállapodását. A vasúti közlekedés és szállítás, különösen a veszélyes áruk biztonságos szállításának fontos feltétele a hatóság és a szolgáltatók közötti gyakorlatias és jól működő együttműködés.
A rendezvény helyszíne: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
                                          1149, Budapest, Mogyoródi út 43.
A rendezvény időpontja: 2012. január 18., szerda 14:00
 
Az együttműködési megállapodást a BM OKF részéről Dr. Bakondi György tű. altábornagy főigazgató, a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. részéről pedig Dávid Ilona elnök-vezérigazgató írja alá.
 
A katasztrófavédelem területén végbement jogszabályi, hatósági és szervezeti, valamint a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt-nél lezajlott jelentős szervezeti átalakítások indokolják a megállapodás megkötését.
 
A hatósági együttműködés célja szoros kapcsolat kialakítása a vasúti veszélyesáru-szállítás területén a hatóság és a szállítmányozásban közreműködő szolgáltató között. A megállapodás eredményeként az információáramlás gyorsabbá, a bekövetkezett eseményeknél beavatkozó egységek reagáló képessége hatékonyabbá válik.
 
A dokumentum rögzíti, hogy a két szervezet a területi szervek bevonásával évente olyan közös gyakorlatot tart, amelyen bevetik a különböző műszaki mentési gépjárműveket, szakfelszereléseket. A gyakorlatok során a beavatkozó állomány a valós életben is előforduló helyzetekben szerez tapasztalatokat a vasút területén történt balesetek felszámolásakor alkalmazott technikákról, ennek révén a tűzoltási, műszaki mentési, katasztrófa-elhárítási munka hatékonyabb lesz, ami a lakosság biztonságát javítja.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Vissza