Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2012. január 31.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára, Dr. Szabó Erika, a katasztrófavédelem főigazgatója Dr. Bakondi György tű. altábornagy és az országos rendőrfőkapitány, Dr. Hatala József r. altábornagy közös sajtótájékoztatót tart. A tájékoztató célja a katasztrófavédelem, a rendőrség és a védelmi bizottságok közös felkészítése a következő napok időjárása következtében esetleg kialakuló helyzetre, valamint szó lesz a védelmi bizottságok szintjén történő együttműködés rendszeréről is.
A rendezvény helyszíne: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
                                          1149, Budapest, Mogyoródi út 43. (V. emeleti tárgyaló)
A rendezvény időpontja: 2012. február 1., szerda 11:30
 
A rendezvényen a meteorológiai előrejelzések alapján várható, az idei télen még nem tapasztalt hideg időjárással és havazással kapcsolatos előkészületekről, a várható veszélyekről is konzultálnak, hiszen fontos, hogy a védelmi igazgatás rendszerének valamennyi szereplője tisztában legyen a hatáskörével, a feladataival és az általa képviselt szervezet képességeivel.
 
A háromoldalú megbeszélésen az elkövetkező hideg időjárásra való felkészülésen túl szó lesz a január elsejével átalakult védelmi igazgatási rendszerről, a hatékony működését célzó közös fellépésről is: legyen szó rendkívüli időjárási helyzetről, tűzoltásról, szórakozóhelyek ellenőrzéséről, iparbiztonsági hatósági feladatokról, a lakosság védelméről, vagy az önkormányzatokhoz kinevezett közbiztonsági referensek felkészítéséről.
 
A katasztrófavédelmi mechanizmus fontos részét képezi a veszélyekre való előzetes felkészülés, hiszen annak eredményeként a védelmi igazgatás rendszere egy-egy katasztrófa vagy veszélyhelyzet során hatékonyabban tud működni. Ennek jegyében a nap folyamán a fővárosi, megyei védelmi bizottságok elnökei, a megyei rendőrfőkapitányok és a megyei katasztrófavédelmi igazgatók együtt vesznek részt egy koordinációs értekezleten, ahol a katasztrófavédelmi rendszer változásaiból adódó feladatokkal kapcsolatban, ezen belül a tűzvédelmi, polgári védelmi és iparbiztonsági területek tevékenységéről kapnak tájékoztatást.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.


Vissza