Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2012. február 29.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Polgári Védelem Világnapja alkalmából hagyományosan koszorúzási ünnepséget tart a légoltalom és a polgári védelem hősi halottjai emlékére, majd ezt követően ünnepi állománygyűlésre kerül sor.
A rendezvény időpontja: 2012. március 1. 10:00
A rendezvény helyszíne: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
                                          1149 Budapest, Mogyoródi út 43.
 
1972-ben ezen a napon alakult meg a Nemzetközi Polgári Védelmi Világszervezet, ezért lett március elseje a Polgári Védelem Világnapja. A világszervezet valamennyi tagországban ilyenkor emlékeznek meg a polgári védelemről, amelynek szervezetei folyamatosan részt vesznek az ENSZ katasztrófák elleni megelőző, védekező és helyreállító tevékenységében.
 
A január elsején megalakult egységes állami katasztrófavédelmi rendszerben a polgári védelem területén is számos változás történt. A lakosság és a többi szervezet számára is „láthatóbbá” vált a polgári védelem tevékenysége, országszerte önkéntes mentőszervezetek alakultak és gyakorlatok során fejlesztették képességeiket a beavatkozó egységek.
 
Az ünnepi állománygyűlést Dr. Bakondi György tű. altábornagy, a BM OKF főigazgatója nyitja meg, azon részt veszneka katasztrófavédelem és a hazai polgári védelmi szövetségek vezetői, a Magyar Polgári Védelmi Alapítvány elnöke, továbbá a fővárosi és a Pest megyei önkéntes mentő-, valamint polgári védelmi szervezetek vezetői.
 
Dr. Bakondi György tű. altábornagy, főigazgató köszöntőjét követően Dr. Endrődi István nyá. pv. ezredes, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség elnöke és Dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok, országos polgári védelmi főfelügyelő mond ünnepi beszédet. A Katasztrófavédelem Központi Zenekarának ünnepi műsorát az önkéntes polgári védelmi mentőcsoportok képviselőinek beszéde követi, majd elismerések átadására kerül sor.
 
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.


Vissza