Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2012. április 24.
A megyei műveletirányítási rendszer kialakításának részleteiről már 2011-ben intézkedett a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója. A rendszer működésbe lépésével a segélyhívószámon bejövő jelzések a tűzoltó-parancsnokságok helyett a megyei műveletirányító ügyeletre érkeznek be. A megyei ügyelet a jelzés értékelését követően riasztja a helyszínre a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit, illetve szükség esetén további erőket (önkéntes mentőszervezetek, köteles polgári védelmi szervezetek, társszervek stb.), eszközöket. A rendszer így egységesebb, hatékonyabb erőkkel, eszközökkel történő gazdálkodást, tömeges jelzések (viharkárok, szabadtéri tüzek stb.) esetén gyorsabb reagálást tesz lehetővé.
A rendezvény időpontja: 2012. április 25. (szerda) 09:45
 
A rendezvény helyszíne: 2800 Tatabánya, Ságvári Endre u. 18. (Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)
 
A rendezvényen Dr. Bakondi György tű. altábornagy, főigazgatóünnepélyes keretek között adja át a megyei műveletirányítási ügyeletet. Az eseményen részt vesz a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal vezetője, Czunyiné Dr. Bertalan Judit is.
 
A megyei műveletirányítás másik nagy előnye, hogy közvetlenül csatlakoztatható a jelenleg kiépítés alatt álló 112-es Egységes Segélyhívó Rendszerhez, amelynek működése csökkenti a reagálási időt. Egyszerűbbé és gyorsabbá válik a reagálás katasztrófák esetén, amely alapvetően a megyékben történik meg.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
 
Budapest, 2012. április 24.
Petróczi Tímea tű. őrnagy
szóvivő
0620/669-36-13


Vissza