Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
A HUNOR Hivatásos Katasztrófavédelmi Mentőszervezet ünnepélyes megalakulása
2012. július 13.
A HUNOR Hivatásos Katasztrófavédelmi Mentőszervezet idehaza a hivatásos katasztrófavédelemi szerv központi, külföldön pedig Magyarország hivatalos katasztrófavédelmi mentőcsapataként végzi majd tevékenységét.
A mentőszervezet tagjai Pintér Sándor belügyminiszter, Dr. Bakondi György tű. altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, a tábornoki kar és a Szent Korona előtt tesznek esküt.
 
 
A rendezvény időpontja:               2012. július 15. (vasárnap) 10:00
 
A rendezvény helyszíne:                Budapest, Budavári Palota, Oroszlános Udvar
 
A hazai katasztrófavédelem egyik alappillére – a tűzoltóság és az iparbiztonság mellett – a polgári védelem. A terület alapfeladata a lakosság védelme, az életet, illetve az annak fenntartáshoz szükséges anyagi javakat veszélyeztető hatások elhárítása. Az ENSZ Nemzetközi Kutatás és Mentési Tanácsadó Csoport (INSARAG) minősítése alatt álló HUNOR Mentőszervezet a minősítést követően alkalmas lesz a bekövetkezett veszélyhelyzetek, katasztrófák során jelentkező speciális mentési feladatok ellátására, az elsőként beavatkozók megerősítésére.
 
 
 
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Vissza