Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
MEGHÍVÓ
2012. szeptember 04.
Közös felkészítési gyakorlaton vesz részt HUNOR és HUSZÁR mentőszervezet szeptember harmadika és hetedike között Pécelen és Zsámbékon. A gyakorlat célja, hogy a két mentőszervezet teljes állománya képes legyen megfelelni az ENSZ által támasztott elvárásoknak a városi kutatás és mentés területén.
A rendezvény időpontja:                2012. szeptember 6. (csütörtök) 10:30
 
A rendezvény helyszíne:                Zsámbék Örsi-hegy, katasztrófavédelmi gyakorlópálya
 
A gyakorlat nyilvános része 10:30-kor kezdődik Dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok, országos polgári védelmi főfelügyelő tájékoztatójával. A felvételek és az egyéni interjúk elkészítésére 14:00-ig van lehetőség.
 
A mostani gyakorlat egy újabb fontos állomás a HUNOR mentőszervezet állománya számára az októberi nemzetközi minősítő vizsgára való felkészülés során. Az egész héten tartó elméleti és gyakorlati felkészítés célja, hogy a mentőcsapat tagjainak városi kutatás és mentés terén meglévő ismereteit fejlessze. A gyakorlat során a mentőszervezet egy tábort hoz létre a zsámbéki katasztrófavédelmi gyakorlópályán.
 
A mentőszervezetek tagjai több napos elméleti felkészítést követően terepen is gyakorolhatnak. Az önellátást lehetővé tévő tábor felállítása mellett a személymentést és kutatást, kutyás keresést, valamint éjszakai kutatás-mentést gyakorolja a két csapat.
 
Az ENSZ Nemzetközi Kutatás és Mentési Tanácsadó Csoport (INSARAG) minősítését követően a HUNOR Mentőszervezet felhatalmazást nyer a bekövetkezett veszélyhelyzetek, katasztrófák során jelentkező speciális mentési feladatok ellátására, az elsőként beavatkozók megerősítésére itthon és külföldön egyaránt.
 
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
 
Budapest, 2012. szeptember 4.
 
Hajdu Márton tű. százados
helyettes szóvivő
0620/669-36-13


Vissza