Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
MEGHÍVÓ
2012. szeptember 21.
A katasztrófavédelem tűzoltó egységei évente több száz olyan helyszínre vonulnak beavatkozni, ahol robbanóanyagokat, robbanótesteket vagy pirotechnikai eszközöket találnak. Ezeknek az eszközöknek a jelenlétében fokozottan veszélyes az élet és vagyonmentés, ezért fontos a lehető legbiztonságosabb mentési metódusok kidolgozása és elsajátítása.
A rendezvény időpontja:               2012. szeptember 25. (kedd) 09:00
 
A rendezvény helyszíne:                Budapest IV. kerület, Külsőváci út 119. MH Hadikikötő
 
A képzést Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő és Huszár János dandártábornok, a szárazföldi haderőnem főnöke nyitja meg. Ezt követően egy közös tűzoltási-tűzszerészeti bemutató lesz, amelynek során a tűzoltói beavatkozás során talált robbanótestet távolítanak el a tűzszerészek.
 
Az október 2-től november 27-ig tartó képzés alatt a MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred, valamint a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálat szakértői tartanak elméleti és gyakorlati képzést a tűzoltók számára. Ezek során a világháborús gránátokkal, aknákkal és bombákkal kapcsolatos tudnivalók hangzanak el, hiszen ezekkel találkoznak leggyakrabban munkájuk során a tűzoltó egységek és a tűzszerész szolgálatok.
 
Ez az első, a katasztrófavédelem tűzoltó egységei számára szervezett tűzszerészeti képzés, amelyen mintegy hatszáz tűzoltó sajátíthat el ilyen jellegű ismereteket. A résztvevő állomány 20-25 fős csoportokban egy-egy napos tréning keretében elméleti és gyakorlati oktatást kap a robbanótestek felismeréséről, a robbanóanyagok tulajdonságairól és az alapvető biztonsági szabályokról. Fontos, hogy erről a veszélyforrásról is gyakorlati ismeretei legyenek egy tűzoltónak, hiszen a tűzoltási és műszaki mentési feladatok során előfordul, hogy robbanóeszközökkel találkoznak a beavatkozó tűzoltó egységek.
 
A rendezvényre történő belépéshez előzetes regisztráció szükséges, amelyet a mh1hthe@gmail.com e-mail címen tehetnek meg.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Vissza