Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2012. szeptember 28.
Az egységes katasztrófavédelmi rendszer hatékony működése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Csongrád megyei Ruzsán katasztrófavédelmi őrsöt hoz létre, amelyet október elsején adnak át. Az őrsök működésével javul a katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek reagálóképessége, hiszen a beavatkozó erőknek kisebb távolságra kell vonulniuk, ezzel csökken a riasztás és a helyszínre érkezés között eltelt idő.
A rendezvény időpontja:     2012. október 1. 10:00
Az ünnepséget követően lehetőség nyílik egyéni interjúk elkészítésére
 
A rendezvény helyszíne:      Ruzsa, Ságvári u. 7.
 
Az átadási ünnepségen Dr. Bakondi György tű. altábornagy, főigazgató, Szatmári Imre tű. ezredes,a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, B. Nagy László kormánymegbízott, a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetőjeés Sánta Gizella polgármester vesz részt, az esemény után a sajtó képviselői egyéni interjúk készítésére kapnak lehetőséget.
 
A katasztrófavédelmi őrs a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok (HTP) tűzoltási és műszaki mentési feladatainak ellátására létrehozott, a parancsnokság székhelyétől eltérő állomáshelyen működő hivatásos tűzoltó egység. Hatásköre a tűzoltó-parancsnokság működési területének meghatározott részére terjed ki, amelyen belül 24/48 órás készenléti szolgálati rendben végzi feladatait az állomány. Az őrsprogram lényege, hogy nem önálló parancsnokságként, hanem egy meglévő hivatásos tűzoltó-parancsnokság részeként, annak székhelyétől távolabb, tehát a „fehér foltokhoz” közelebb eső helyre helyez ki a katasztrófavédelem fél vagy egész rajt egy gépjárműfecskendővel. A program révén megnő azoknak a településeknek a száma, ahol beavatkozásra alkalmas erő van jelen, vagyis ezeken a településeken és közvetlen környezetükben a korábbinál gyorsabban megkezdődhet a beavatkozás.
 
Azőrsprogram keretében idén április elsején 16 katasztrófavédelmi őrs kezdte meg a működését. 2014 év végére 65 katasztrófavédelmi őrs jön létre országszerte. Az őrsök működéséhez szükséges gépjárműveket és technikai eszközöket a tűzoltó-parancsnokságok meglévő eszközeiből, vagy az eddig tartalékban tartott készletből lehet biztosítani.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
 
Budapest, 2012. szeptember 28.
Petróczi Tímea tű. őrnagy
szóvivő
0620/669-36-13


Vissza