Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2012. október 17.
A héten rendezik meg a Tűzvizsgáló Helyszínelők I. Országos Versenyét Budapesten, ahol a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok és a katasztrófavédelmi kirendeltségek tűzvizsgálói mérik össze tudásukat. Évente mintegy 1500 tűzesetnél folytatnak le tűzvizsgálati eljárást, amelyeknek tapasztalatait ezúttal egy verseny keretében hasznosíthatják kollégáink.
A rendezvény időpontja:    2012. október 18. 10:00
 
A rendezvény helyszíne:    Budapest, Váci út 121. (volt Hunyadi Laktanya)
 
A versenyt Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő nyitja meg. Az egész napos verseny két helyszínen zajlik majd. Az elméleti rész a BM OKF épületében, a gyakorlati rész pedig - valós környezetet imitáló terepviszonyok mellett - a volt Hunyadi Laktanya területén lesz.
 
A tűzeseteket követően tűzvizsgálati eljárás lefolytatásának fontosságát az adja, hogy magyarázatot találjunk a tűz keletkezésének okára. Ezen túlmenően felmerül az a társadalmi akarat is, hogy a tűzeset keletkezésének gondatlan, vagy szándékos okozásáért hibáztatható személyt/személyeket felelősségre vonják. A vizsgálatok során szerzett tapasztalatok alapján lehetőségünk nyílik arra, hogy akár új jogszabályok alkotásával is megelőzzük a hasonló eseményeket.
 
A jelenlegi szakmai versenyen a „helyszínelés”-ben járatos szakembereink adhatnak számot tudásukról. Az elméleti tudásukat egy teszt feladatsorral, illetve a közigazgatási hatósági eljáráshoz kapcsolódó iratok értékelésével tesszük próbára. Gyakorlati képességeiket valós helyszíneket szimulálva értékeljük, valamint különböző tárgyakon látható elváltozásokból kell megállapítaniuk a tűz keletkezési helyét.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
 
Budapest, 2012. október 17.
Petróczi Tímea tű. őrnagy
szóvivő
0620/669-36-13


Vissza