Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
OTB SAJTÓMEGHÍVÓ
2012. október 29.
Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság mintájára, a tűzmegelőzési feladatok ellátásának támogatása érdekében megalakul az Országos Tűzmegelőzési Bizottság (továbbiakban OTB). Az új testület tanácsadással, javaslatokkal és a kommunikáció terén is segíti a hatékonyabb tűzmegelőzési munkát. A bizottság ügyrendjét a Nemzeti Fejlesztési és a Vidékfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója sajtótájékoztató keretében írja alá.
A rendezvény időpontja:               2012. október 30. 14:00
 
A rendezvény helyszíne:                BM OrszágosKatasztrófavédelmi Főigazgatóság
                                                         1149 Budapest, Mogyoródi út 43. (V. emeleti tárgyaló)
 
A bizottság elnökségből és koordinációs testületből áll, amelynek elnöke a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, társelnöke a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára.
 
A bizottság megalakulásának alkalmából az elnökség tagjai ünnepélyes keretek között, a sajtó jelenlétében írják alá a bizottság ügyrendjét. Az aláírást követően Dr. Bakondi György tű. altábornagy, főigazgató, Poprády Géza és Farkas Imre közigazgatási államtitkár tájékoztatja a megjelenteket az Országos Tűzmegelőzési Bizottság előtt álló feladatokról és célokról.
 
A bizottság megalakulását az tette szükségessé, hogy az állampolgárok lakóingatlanjaiban és a gazdasági szereplők vagyontárgyaiban évente tízmilliárdos nagyságrendben keletkeznek károk tűz következtében, és ezt az összeget a kárhelyszíni beavatkozások költségei további milliárdokkal növelik. A tűzkárok leghatékonyabban magas színvonalú tűzmegelőzési munkával mérsékelhetők. Már tíz százalékos csökkenés is több milliárdos megtakarítást jelenthet a nemzetgazdaságnak, az egész országnak. A most megalakuló bizottság a hivatásos tűzoltók munkájának támogatása mellett az állampolgárok megelőző, önmentő képességének fejlődését is elő kívánja segíteni.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Vissza